GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων"

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει από την Ελλάδα να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων", όπως σημειώνει η γερμανική ε...

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει από την Ελλάδα να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων", όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στηριζόμενη σε πληροφορίες της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλες εκροές καταθέσεων ενώ από τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν τα 20 δισ. ευρώ. Κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν ότι συζητήθηκε τι γεγονός ότι ακόμα η Ελλάδα δεν έχει επιβάλει capital controls.

«Το Δ.Σ της ΕΚΤ εκτιμά ότι θα ήταν καλό αν επιβληθούν στην Ελλάδα έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπιστεί η «αιμορραγία» των τραπεζών», τόνισαν οι ίδιες πηγές. Επιπλέον στην ΕΚΤ συζητήθηκε το εάν οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα θα είναι. 

«Δεδομένου ότι η προσωρινή παροχή ρευστότητας μέσω ELA είναι προσωρινή, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 του Δ.Σ της ΕΚΤ που απαιτείται, αυτό θα σημάνει την έξοδο από το ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση