GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ώρες αγωνίας στον Έβρο - Με αργούς ρυθμούς υποχωρούν οι πλημμύρες

Ώρες αγωνίας συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι κατά μήκος του ποταμού Έβρου, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενε...

Ώρες αγωνίας στον Έβρο - Με αργούς ρυθμούς υποχωρούν οι πλημμύρες

Ώρες αγωνίας συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι κατά μήκος του ποταμού Έβρου, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να υποχωρούν σταδιακά, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς λόγω της εποχής.

Μάλιστα, η αγωνία όλων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μπροστά στο ενδεχόμενο όλος αυτός ο υδάτινος όγκος να παγώσει, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Πάντως, η κατάσταση σταθεροποιείται πλέον και ιδιαίτερα στα νότια του ποταμού Έβρου, όπου η στάθμη των νερών έχει πέσει. Στα Λαγυνά οι κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά να υποχωρήσουν τα νερά ώστε να μπορέσουν να μπουν στα σπίτια τους και να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Στον Πόρο, όπου οι κάτοικοι είδαν τα νερά του ποταμού να φθάνουν μέχρι τα σπίτια τους, ελπίζουν να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί εκ νέου σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως συνέβη για προληπτικούς λόγους τα τελευταία 24ωρα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών Αρχών κάνουν λόγο για 250.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Έβρου που έχουν πλημμυρίσει, δεκάδες εκατοντάδες πνιγμένα ζώα και καταστροφές σε αντλιοστάσια και αρδευτικά συστήματα. Στις περιοχές που επλήγησαν, οι αγρότες ήδη άρχισαν να ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί το μεσημέρι της Κυριακής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που υπέστησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση