GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερεμίας Γορτυνίας προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Που πάτε αλειτούργητη!

Επεισόδιο μεταξύ του μητροπολίτη Ιερεμία και των επισήμων που βρέθηκαν την Κυριακή στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επ...

Ιερεμίας Γορτυνίας προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Που πάτε αλειτούργητη!
Επεισόδιο μεταξύ του μητροπολίτη Ιερεμία και των επισήμων που βρέθηκαν την Κυριακή στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
 
Η καθυστερημένη άφιξη της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Κώστα Ήσυχου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Ιερεμία, ο οποίος τους τα... έψαλλε!
 
"Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας αυτής έχω να σας πω με πόνο το εξής: Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε αργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημοσύνου. Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν από το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε.
 
Κυριακή σήμερα, πού λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό που συμβαίνει με σας τους επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά – μετά τη Λειτουργία, στη Δοξολογία μόνο. Δεν είναι η Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφερλή λαό. Η Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας".
 
Στις παρατηρήσεις αυτές αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και, μετά από προτροπή της, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους επισήμους. Οι εκπρόσωποι της πολιτείας παρέστησαν μόνο στο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες. Στη διάρκεια της τελετής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση