GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών μπορούν να γίνουν ακόμα

488 προσλήψεις αναπληρωτών έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα πραγμ...

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών μπορούν να γίνουν ακόμα

488 προσλήψεις αναπληρωτών έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν σε ειδικότητες της Β/θμιας τόσο για τη Γενική όσο και για την Ειδική Εκπαίδευση 212 προσλήψεις συμπεριλαμβανομένων και των 2 προσλήψεων στην Αυλώνα ενώ στην Α/θμια ο αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 276. 

Αυτή τη στιγμή οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι ελάχιστες όπως έχει δηλώσει  και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής και ανέρχονται σε 22 από τον τακτικό προϋπολογισμό και σε 200 μέσω ΕΣΠΑ. Βέβαια οι 222 πιστώσεις αναμένεται να αυξηθούν αφού στατιστικά ένα ποσοστό της τάξης του 20% των εκπαιδευτικών ιδίως στη Β/θμια δεν αναλαμβάνει υπηρεσία οπότε οι 222 ίσως φθάσουν τις 300.

Επειδή οι προσλήψεις υπολογίζονται σε ανθρωπομήνες και αυτές που θα πραγματοποιηθούν από το Μάρτιο και έπειτα αφορούν χρονικό διάστημα 3,5-4 μηνών το Υπουργείο μπορεί να πραγματοποιήσει περίπου 700 προσλήψεις. 

Οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν από το Μάρτιο και έπειτα δεν θα αποκλείουν από τους πίνακες του επόμενου σχολικού έτους όσους αρνηθούν να αναλάβουν υπηρεσία όπως έχει γράψει το news.gr. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση