GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισβολή στη Συρία για τα... λείψανα του παππού του ιδρυτή του Οθωμανικού κράτους

Περίπου 100 οχήματα του τουρκικού στρατού, περιλαμβανομένων 39 αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας στη διάρκεια της νύχτας το...

Εισβολή στη Συρία για τα... λείψανα του παππού του ιδρυτή του Οθωμανικού κράτους
Περίπου 100 οχήματα του τουρκικού στρατού, περιλαμβανομένων 39 αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου για να απομακρύνουν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι φρουρούν το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οι 38 στρατιώτες επέστρεψαν με ασφάλεια στην Τουρκία, δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Άγκυρα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν ζήτησε άδεια ή βοήθεια για την αποστολή, όμως επεσήμανε ότι ενημέρωσε τους εταίρους του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση.
 
Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν Α’ ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα μεταφερθούν σε μια άλλη περιοχή της Συρίας που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.
 
Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός αναφέρει από την πλευρά του ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις στη διάρκεια της επιχείρησης, όμως ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε δυστύχημα.
Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ θεωρείται τουρκικό έδαφος βάσει τη συνθήκης που υπέγραψε η χώρα με τη Γαλλία το 1921, όταν η Συρία ήταν υπό γαλλική κυριαρχία.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στα τέλη του περσινού έτους ότι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν προς το μαυσωλείο, το οποίο φρουρούν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες, ενώ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι θα υπερασπιστεί τον τάφο από οποιαδήποτε επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση