GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα "θέλω" της Ελλάδα και τα "πρέπει" της Ευρώπης

Διαρκές και αδιάκοπο είναι το μπρα-ντε-φερ της κυβέρνησης με τους δανειστές, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για το νέο μεταβατι...

Τα Διαρκές και αδιάκοπο είναι το μπρα-ντε-φερ της κυβέρνησης με τους δανειστές, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για το νέο μεταβατικό σχέδιο ανάπτυξης. Με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια η ομάδα κρούσης της ελληνικής κυβέρνησης θέτει στους εταίρους πέντε κόκκινες γραμμές και μένει αμετακίνητη στα «ναι» και τα «όχι» της με καθοδηγητή τους Γιάννη Δραγασάκη και Γιάννη Βαρουφάκη.

Αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» παραμένουν για την κυβέρνηση τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, με την Αθήνα να υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτικές που απέτυχαν. Η κυβέρνηση επιθυμεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος όπως αυτή είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και προέβλεπε νέες μειώσεις στις επικουρικές, ενώ διατηρεί άκαμπτη στάση σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις από το Δημόσιο.

Στοίχημα για την κυβέρνηση παραμένει να καταφέρει να πείσει τους δανειστές να περιοριστεί το πλεόνασμα του 2015 στο 1,5%, αντί του 3%, επικαλούμενη την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως εξελίσσεται πάντως η διαπραγμάτευση, η ομάδα κρούσης της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκει και σημεία σύγκλισης με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου που αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση