GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχη για τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ η Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παλαιστινιακή Αρχή και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κρίθηκαν ένοχες από σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν για ...

Ένοχη για τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ η Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παλαιστινιακή Αρχή και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κρίθηκαν ένοχες από σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν για τον ρόλο τους στην υποστήριξη έξι τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ κατά τη χρονική περίοδο από το 2002 έως το 2004, κατά τις οποίες Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίσθηκαν, και όρισε το ποσόν των 218,5 εκατομμυρίων που πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση.

Το σώμα των ενόρκων έκρινε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι ένοχες ως προς 25 κατηγορητήρια που έχουν σχέση με έξι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2001 έως το 2004 στο Ισραήλ και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 33 και τραυματίσθηκαν 390 άνθρωποι.

Η ετυμηγορία αφορά στην εκδίκαση αστικής αγωγής που κατατέθηκε από οικογένειες θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν σε στάση λεωφορείου, εντός λεωφορείου και στην καφετέρια του Εβραϊκού Πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου που επιτρέπει σε Αμερικανούς πολίτες, θύματα της διεθνούς τρομοκρατίας, να καταθέσουν αγωγές σε αμερικανικά δικαστήρια.

Όπως έγινε γνωστό, η Παλαιστινιακή Αρχή και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα ασκήσουν έφεση επί της απόφασης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την απόφαση των σώματος των ενόρκων "ηθική νίκη για το κράτος του Ισραήλ και για τα θύματα της τρομοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση