GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίκειται σφαγή; Οι τζιχαντιστές απήγαγαν δεκάδες Χριστιανούς

Φόβοι ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν ένα νέο μακελειό αφότου η εξτρεμιστική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, απήγαγε τουλάχιστον...

Επίκειται σφαγή; Οι τζιχαντιστές απήγαγαν δεκάδες Χριστιανούς

Φόβοι ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν ένα νέο μακελειό αφότου η εξτρεμιστική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, απήγαγε τουλάχιστον 90 Ασσύριους χριστιανούς της Συρίας.

Οι απαγωγές έγιναν στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τζιχαντιστές έκαναν έφοδο τα ξημερώματα σε χωριά που κατοικούνται από την αρχαία χριστιανική μειονότητα κοντά στην πόλη Τελ Χμαρ, μια κυρίως χριστιανική πόλη, στην ύπαιθρο δυτικά της Χασάκα, που τελεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Η τελευταία επίθεση συμπίπτει με την προώθηση από την Κυριακή των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική χώρα, κοντά στα ιρακινά σύνορα, η οποία έχει αυξήσει τις απώλειες στις τάξεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Εξάρθρωσε δίκτυο στρατολόγησης γυναικών η Ισπανία

Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξάρθρωσε ένα δίκτυο των τζιχαντιστών που στρατολογούν γυναίκες μέσω Facebook για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν, δυο από τα οποία στον ισπανικό θύλακο της Μελίγια στο Μαρόκο.

Η Ισπανία έχει διαλύσει τους τελευταίους μήνες πολλά δίκτυα αυτού του τύπου, ιδιαίτερα στους ισπανικούς θυλάκους στο Μαρκόκο, τη Μελίγια και τη Θέουτα, μοναδικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου εκατό Ισπανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των "τζιχαντιστικών πολιτοφυλακών" στο Ιράκ ή στη Συρία, ένας αριθμός σχετικά μικρός σε σχέση με τις εκατοντάδες Γάλλων, Βρετανών ή Γερμανών που έχουν πράξει το ίδιο.

Το Μαρόκο, το οποίο ενίσχυσε πρόσφατα την αντιτρομοκρατική νομοθεσία του, δεν κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο, καθώς περισσότεροι από 2.000 Μαροκινοί, συνυπολογιζομένων των πολιτών με διπλή υπηκοότητα, φέρεται ότι έχουν ενταχθεί σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

1 σχόλιο

  1. Χριστιανοί και σωστοί Μουσουλμάνοι πρέπει να καταπολεμήσουν από κοινού τον κίνδυνο αυτό που απειλεί την ανθρωπότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση