GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΔΟΕ και Επιθεωρητές στον έλεγχο του Νικολούδη

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η διαφθορά και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, γίνεται θέμα που δεν θα αφορά ένα αλλά όλα...

ΣΔΟΕ και Επιθεωρητές στον έλεγχο του Νικολούδη

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η διαφθορά και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, γίνεται θέμα που δεν θα αφορά ένα αλλά όλα τα υπουργεία και όλους τους τομείς αρμοδιότητας της κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή τίθεται ένα ζήτημα «οριζόντιας» αντιμετώπισης του φαινομένου.

Με την σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αργά το βράδυ της Παρασκευής, την ευθύνη συντονισμού της καταπολέμησης της διαφθοράς αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης.

Στο εξής, ο υπουργός Επικρατείας θα ελέγχει το ΣΔΟΕ αλλά και όλα τα Σώματα Επιθεωρητών. Ειδικότερα, ο κ. Νικολούδης θα ελέγχει όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος και τίθεται επικεφαλής του ΣΔΟΕ και όλων των Σωμάτων Επιθεωρητών, όπως αυτά της Υγείας, των Δημοσίων Έργων και της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως προβλέπεται από την απόφαση, ο υπουργός Επικρατείας:

καταρτίζει συντονισμένα προγράμματα δράσης και ελέγχει την υλοποίηση τους από τους ελεγκτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς και σώματα της Διοίκησης,

ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), των Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), και συντονίζει και εποπτεύει τη δράση τους, καθορίζει τις προτεραιότητες των ελεγκτικών τους δράσεων και τους αναθέτει τη διενέργεια συντονισμένων ή επιμέρους ελέγχων και διορίζει από κοινού με τους συναρμόδιους Υπουργούς τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ και τους επικεφαλής των Υπηρεσιών που αναφέρονται στο άρθρο αυτό

εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε διεθνείς οργανισμούς και όργανα και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων κρατών για ζητήματα συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας ανήκουν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και το Σώμα Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ).

Στην ευθύνη του υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνονται και όλες οι αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες για την έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων, η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα, πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με συναρμόδιους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση