GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιάνκοβιτς... έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει… εργολαβία το Κύπελλο. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον μαχητικό μέχρι τελικής πτώσης ΠΑΟΚ στην… φλεγόμενη από 7.000...

Ο Γιάνκοβιτς... έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει… εργολαβία το Κύπελλο. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον μαχητικό μέχρι τελικής πτώσης ΠΑΟΚ στην… φλεγόμενη από 7.000 θεατές Πυλαία με 71-68 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό για ενδέκατη συνεχή χρονιά και 21η στα 40 χρόνια ζωής του θεσμού. 

Για να φτάσουν εκεί, ωστόσο, χρειάστηκε αρχικά να ξεφύγουν στην τελευταία περίοδο με ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη με +12, να δουν το… Χάρο με τα μάτια τους όταν ο Μαργαρίτης ισοφάρισε στα 4’’ πριν το τέλος, αλλά να χαμογελάσουν τελευταίοι με το τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή. Συγκινητική προσπάθεια από τους γηπεδούχους, που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού τους αλλά έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. 

Αντίπαλος του «τριφυλλιού» ο Απόλλων Πατρών στον τελικό που θα γίνει πιθανότατα στις 29 Μαρτίου και σε γήπεδο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. 

Το ματς 

Όντουμ, Κάρτερ, Σαλούστρος, Μαργαρίτης και Βον από τη μια, Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του ημιτελικού. Νευρικότητα, λάθη και αστοχία χαρακτήρισαν τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε στα πεντέμισι πρώτα λεπτά να έχει οκτώ επιθετικά ριμπάουντ (!), αλλά η απελπιστική αστοχία (3/14 σουτ) και οι κακές επιλογές των παικτών του έδωσαν την ευκαιρία στον λιγότερο κακό επιθετικά Παναθηναϊκό να κλέψει (τέσσερις φορές), να τρέξει και να ξεφύγει με επτά (6-13). Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που βρήκαν λύσεις από τον Χαριτόπουλο, οι «πράσινοι» με αιχμή τον Μπατίστα διατηρούσαν τον έλεγχο (12-17) δίνοντας την ευκαιρία στον Ιβάνοβιτς να δοκιμάσει και σχήμα με τρεις γκαρντ, Νέλσον, Παππά και Σλότερ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βελτίωσε την άμυνά του, πήρε πόντους από τον πάγκο δια χειρών Σιναντίνοβιτς και Λάνγκφορντ, αλλά αδυνατούσε να πλησιάσει κλείνοντας το ημίχρονο με 0/11 τρίποντα. Συν τοις άλλοις, έχασε στο τέλος της δεύτερης περιόδου Κάρτερ και Τσόχλα με τρία φάουλ, όσα και ο Διαμαντίδης, που όμως είδε την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +6 (27-33). 

Με ένα προσωπικό 5-0 του Σλότερ ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους έντεκα (27-38) μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο. Όμως Κάρτερ και Μαργαρίτης έσπασαν την ανομβρία του ΠΑΟΚ πίσω από τα 6,75μ., ο Όντουμ πρόσφερε δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ ένα ακόμη τρίποντο, από τον Τσόχλα, κατέβασε τη διαφορά στους τρεις (44-47), προτού ο Φώτσης από τα οκτώ μέτρα γράψει τον επίλογο στην περίοδο (44-50). Ο Λάνγκφορντ έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής (48-50) με συνεχή προσωπικά καλάθια κόντρα στην απώλεια του Χαριτόπουλου με σχίσιμο στο κεφάλι και τη φθορά των Κάρτερ και Μαργαρίτη με τέσσερα φάουλ. Σε εκείνο το σημείο ο Διαμαντίδης, που είχε υποφέρει από το μαρκάρισμα του Σαλούστρου, με ένα τρίποντο, ένα γκολ-φάουλ και μια ασίστ στον Γκιστ ανέλαβε να «καθαρίσει» για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο +12 (52-64). Κι ενώ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς άρχισαν να σκέφτονται πρόωρα τον τελικό, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους τέσσερις (60-64) και θα μπορούσε και στους δύο, αν ο Κάρτερ δεν αστοχούσε σε λέι απ-με υποψία φάουλ από τον Διαμαντίδη-στα 30’’ πριν το τέλος. Το τρίποντο του Δέδα και η χαμένη βολή του Παππά κράτησαν ζωντανό τον ΠΑΟΚ, και ο Μαργαρίτης με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι ισοφάρισε στα 4’’ για τη λήξη. Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, ανήκε στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, που με τρίποντο στην εκπνοή (μετά από πάσα του Μπατίστα, που ίσως έκανε βήματα στην αρχή της προσπάθειάς του) έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό. 

Δεκάλεπτα: 12-17, 27-33, 44-50, 68-71. 

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Χαριτόπουλος 9, Κάρτερ 5, Σαλούστρος 4, Τσόχλας 3, Δέδας 3, Μαργαρίτης 9, Όντουμ 9, Βον 2, Σιναντίνοβιτς 6. 

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Μπλουμς 1, Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 3, Νέλσον, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 13, Μπατίστα 11. 

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση