GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωκοινοβούλιο: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Να δούμε το ελληνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο και μετά να μιλήσουμε για το χρέος, υποστήριξαν οι περισσότεροι από τους επικεφαλής των πολ...


Ευρωκοινοβούλιο: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Να δούμε το ελληνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο και μετά να μιλήσουμε για το χρέος, υποστήριξαν οι περισσότεροι από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.
Με εξαίρεση τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, οι υπόλοιποι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξαν ότι θα πρέπει να δοθεί μία ευκαιρία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, να παρουσιάσει το νέο της μεταρρυθμιστικό σχέδιο και κατόπιν να διεξαχθεί η συζήτηση, για την αποπληρωμή του χρέους.
Ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπήρξε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προεκλογικά, πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κάνει, τονίζοντας ότι «ο Τσίπρας καταστρέφει την εμπιστοσύνη που δημιούργησε ο Σαμαράς, μέσα σε μία εβδομάδα».
Όλοι μας, συνέχισε, υπογραμμίζουμε τον σεβασμό μας προς την επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, η νέα κυβέρνηση μπορεί να αγνοήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες.
«Να δεχθεί ο Τσίπρας ότι οι συμφωνίες ισχύουν, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο» κατέληξε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών.
Ο αρχηγός της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, αποδέχθηκε το γεγονός ότι μετά τις εκλογές φάνηκε πως η Ελλάδα λέει πλέον όχι στην λιτότητα και στην τρόικα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η τρόικα δεν είναι το κατάλληλο όργανο, δεν εφάρμοσε σωστές θεραπείες στις οικονομίες των κρατών που βρέθηκαν στο πρόγραμμα και δεν έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση.
Ωστόσο, τόνισε ο Τζιάνι Πιτέλα, τα χρέη και τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν, το πώς και πότε θα το δούμε.
Υποστήριξε, τέλος, ότι πρέπει από την Ελλάδα να υποβληθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ζήτησε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για να δοθεί ένα δάνειο- γέφυρα προς την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ.
Ας μην βιαζόμαστε, ας δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα λογικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, τονίζοντας όμως ότι, «πρώτα θα πρέπει να δούμε τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις και μετά να συζητήσουμε για το χρέος».
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα των ελληνικών απαιτήσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γκι Φέρχοφστατ, υποστήριξε ότι «η ηθική υποχρέωση του Τσίπρα δεν είναι η αναβίωση των φαντασμάτων του παρελθόντος, αλλά η αποφυγή νέων διχασμών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπέρ των αποφάσεων του ελληνικού λαού, να πει όχι στην λιτότητα, τη φτώχεια και την τρόικα, τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, η επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκαπριέλε Τζίμερ, που υποστήριξε ότι είναι πλέον γενικευμένη στην Ευρώπη η αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της τρόικας και την εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης.
Τις αποφάσεις του ελληνικού εκλογικού σώματος επικρότησαν, τόσον ο επικεφαλής της Ομάδας Ευρώπης και Άμεσης Δημοκρατίας Νάιτζελ Φάρατζ, όσον και η Μαρί Λεπέν, για την Ομάδα των Μη Εγγεγραμμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση