GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μωρά από τρεις βιολογικούς γονείς στη Μεγάλη Βρετανία

Η πρώτη χώρα στην οποία θα γεννιούνται παιδιά από 3 βιολογικούς γονείς πιθανόν να γίνει από σήμερα η Βρετανία. Στο κοινοβούλιο της χώρα...

Μωρά από τρεις βιολογικούς γονείς στη Μεγάλη Βρετανία

Η πρώτη χώρα στην οποία θα γεννιούνται παιδιά από 3 βιολογικούς γονείς πιθανόν να γίνει από σήμερα η Βρετανία.

Στο κοινοβούλιο της χώρας τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία νόμος που θα επιτρέπει τη γέννηση παιδιών με γενετικό υλικό (DNA) από 3 άτομα. Αν ο νόμος ψηφιστεί, η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θα γεννηθούν παιδιά με 3 γονείς.

Η ιατρική αυτή τεχνική εκτιμάται ότι θα βοηθήσει εκατοντάδες ζευγάρια στη Βρετανία και πιθανόν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Επιτρέπει να γεννηθούν παιδιά υγιή από γενετικές ασθένειες που σχετίζονται με το DNA και κληροδοτούνται από τους βιολογικούς γονείς.

Μάλιστα, τα παιδιά αυτά που θα γεννιούνται με DNA από 3 γονείς, θα μεταβιβάζουν στα δικά τους παιδιά και τις επόμενες γενιές υγιές γενετικό υλικό, κάτι που πιθανόν εξαλείψει οριστικά γενετικές ανωμαλίες που αποβαίνουν θανάσιμες για όσους γεννιούνται με αυτές.

Κατά τη διαδικασία, μέσω τεχνητής γονιμοποίησης θα γεννιέται ένα έμβρυο από το γενετικό υλικό ενός ζευγαριού, με την "προσθήκη" DNA από μια άλλη γυναίκα, σε ποσοστό 0,1%.

Πάντως υπάρχουν και οι πολέμιοι αυτής της θέσης που ισχυρίζονται ότι η τεχνική προσκρούει σε ζητήματα βιοηθικής αφού για να εφαρμοστεί θα πρέπει να καταστρέφονται έμβρυα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση