GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Άντρες με... φούστες εναντίον της βίας κατά των γυναικών

Φορώντας φούστες, μια ομάδα είκοσι ανδρών στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε το βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Εζγκετσάν...

Τουρκία: Άντρες με... φούστες εναντίον της βίας κατά των γυναικών

Φορώντας φούστες, μια ομάδα είκοσι ανδρών στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε το βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Εζγκετσάν Ασλάν στην πόλη Μερσίν, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην Τουρκία για τη βία που ασκείται σε βάρος των γυναικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο πεζόδρομο Ιστικλάλ, που οδηγεί στη πλατεία Ταξίμ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της τουρκικής μητρόπολης. Αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για να παρακολουθούν τη διαδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας είχε ανακοινώσει η ομάδα αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, εκεί όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να αισθάνονται ελεύθερες, σύντομα ούτε οι άνδρες θα αισθάνονται ελεύθεροι", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουσταφά Σολάι, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Ο Μπουλούτ Αρσλάν, άλλος διαδηλωτής, είπε ότι μετείχε στη συγκέντρωση αυτή "γιατί μέσα στην κοινωνία οι γυναίκες υφίστανται πολλές μορφές βίας και αυτό βλάπτει γενικά το σύνολο της κοινωνίας".

Παράλληλα, εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Μπεσίκτας, άλλη συνοικία της Κωνσταντινούπολης, υπό το σύνθημα "Πες όχι στη βία που χτυπά τις γυναίκες!".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση