GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για 12η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπου...

Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για 12η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία", για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. 

Η εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πραγματοποιείται με εξετάσεις και το συνολικό κόστος των διδάκτρων ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Με τον παρεχόμενο τίτλο σπουδών κατοχυρώνεται η παιδαγωγική επάρκεια.  Αιτήσεις κατατίθενται από τις 3 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου. 

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια  για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (τρία διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας).  Tα μαθήματα πραγματοποιούνται δυο εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα (απογευματινές ώρες) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική (συνήθως Τρίτη και Τετάρτη ή Τετάρτη και Πέμπτη, ανάλογα με το έτος σπουδών). 

Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και επιλογή, είκοσι (20) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και απόφοιτοι Τμημάτων ΤΕΙ. 

Τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο σπουδών ανέρχονται στα 500€ [συνολικό ύψος διδάκτρων 2.000€], τα οποία καταβάλλονται με την έναρξη κάθε εξαμήνου σπουδών. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ

Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα γίνονται δεκτές από 3 Μαρτίου 2015 έως και 30 Απριλίου 2015. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στη Γραμματεία του ΠΜΣ του ΠΤΠΕ (Γραφείο 20, 3ος όροφος, Νέο Κτίριο παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 38221 Βόλος, τηλ.: 24210 74861, Υπεύθυνη: Στάμου Ντανιέλα) από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09.30 - 12.00 και επιπλέον, Τρίτη  και Τετάρτη, ώρες 16.00 – 17.30. 

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

1.     Αίτηση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις (βλ. Παράρτημα Α)

2.     Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3.     Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου

3Α. Βεβαίωση ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για όσους έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου της αλλοδαπής. 

4.     Πιστοποιητικό σπουδών με  αναλυτική βαθμολογία 

Επίσης, εφόσον υπάρχουν, κατατίθενται:

5.     Βεβαίωση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας (από τη γραμματεία του τμήματος) όπου θα αναγράφονται το θέμα της εργασίας, ο βαθμός και οι επιβλέποντες καθηγητές.

6.     Βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια, ερευνητικά, ευρωπαϊκά ή εκπαιδευτικά προγράμματα, κλπ.

7.     Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ελληνικά ή ξένα περιοδικά, ή/και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

8.     Αντίγραφο πτυχίου άλλου Τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

9.     Αντίγραφο άλλου μεταπτυχιακού τίτλου.

10.  Αναγνωρισμένο δίπλωμα γνώσης ξένων γλωσσών (επιπέδου τουλάχιστον Β2, π.χ. First Certificate in English).

11.  Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ.

12.  Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας. 

Επιπλέον οδηγίες για την υποβολή του φακέλου 

1.     Στο αρχείο της αίτησης, συμπληρώστε υποχρεωτικά τη λίστα με τα δικαιολογητικά (απαραίτητα και προαιρετικά) που πρόκειται να συνυποβάλλετε. Εάν ο χώρος δεν είναι αρκετός, παρακαλούμε να συνεχίστε στο πίσω μέρος της σελίδας.

2.     Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι γνήσια ή αντίγραφα και οργανωμένα σε φάκελο/ντοσιέ με ζελατίνες με τη σειρά που τα έχετε αναφέρει στην αίτηση.

3.     Σε κάθε ζελατίνα να αναγράφεται ο αριθμός του δικαιολογητικού που αντιστοιχεί στη λίστα της αίτησης.

4.     Σε κάθε ζελατίνα να περιέχεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δικαιολογητικό. Οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια, ερευνητικά, ευρωπαϊκά ή εκπαιδευτικά προγράμματα, κλπ. μπορούν να τοποθετηθούν σε μία ζελατίνα αρκεί να αναγράφεται καθαρά το πλήθος τους στην αίτηση.

5.     Στο εξώφυλλο του φακέλου/ντοσιέ θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/της υποψηφίου/ας.

6.     Τα δικαιολογητικά που υποβάλετε στην αίτησή σας  ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν αρχικά σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα (Μάιος 2015). Οι επιτυχόντες στην εξέταση αυτή θα λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις στα παρακάτω τρία (3) μαθήματα: Διδακτική Μεθοδολογία , Ψυχολογία και Μεθοδολογία Έρευνας (Ιούνιος 2015). 

Η ακριβής ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος εξέτασης θα οριστικοποιηθούν με νεότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 

(http://www.ece.uth.gr/main/el/node/309) 

Διεύθυνση Γραμματείας:

Γραμματεία ΠΜΣ ΠΤΠΕ

Γραφείο 20, 3ος όροφος

Νέο Κτίριο παραλιακού συγκροτήματος

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αργοναυτών & Φιλελλήνων

38221, Βόλος

τηλ.: 2421074861 

Περισσότερες πληροφορίες 

 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση