GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ντουμπάι χτίζει την... πόλη του Αλαντίν

Αξιωματούχοι από το Ντουμπάι επιβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το τελευταίο, φιλόδοξο οικοδομικό έργο που έχει στα...

Το Ντουμπάι χτίζει την... πόλη του Αλαντίν

Αξιωματούχοι από το Ντουμπάι επιβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το τελευταίο, φιλόδοξο οικοδομικό έργο που έχει στα σκαριά το αραβικό εμιράτο και δεν είναι άλλο από… την «πόλη του Αλαντίν» (Aladdin City).

Το έργο θα αποτελείται από έξι πύργους, οι οποίοι θα συνδέονται με κυλιόμενους διαδρόμους και η αφετηρία της έμπνευσής του απαντάται στη συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από τη Μέση Ανατολή «Χίλιες και Μία Νύχτες» αλλά και την πιο σύγχρονη Disney blockbuster εκδοχή τους.

Οι πύργοι φημολογείται ότι θα είναι παρόμοιοι στο σχεδιασμό με τη λάμπα του τζίνι, ενώ θα λαμπυρίζουν σα χρυσός στο φως του ήλιου.

«Αναμένουμε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά. Έχουμε τους δικούς μας πόρους για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Hussain Nasser Lootah στην ιστοσελίδα Future of Dubai.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλη και θα περιλαμβάνει εμπορικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καθώς και ένα χώρο παρκινγκ για 900 αυτοκίνητα.

Ο πιο ψηλός από τους έξι πύργους θα έχει 34 ορόφους, ενώ όλες οι κατασκευές θα αναπτυχθούν σε μια έκταση σχεδόν 500 μέτρων κατά μήκος του Dubai Creek, καλύπτοντας συνολικά 4.000 στρέμματα.

Στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλά παλιά, ξύλινα αλιευτικά σκάφη, που διατηρούν έναν «αέρα παράδοσης». Για το λόγο αυτό, τα νέα σχέδια θα βρίσκονται λίγο πιο μακριά, καθώς η περιοχή αναμένεται να ενταχθεί στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των πύργων ως είδωλα θρύλων του παρελθόντος, με ένα άγγιγμα ομορφιάς και τουριστικών χαρακτηριστικών της πόλης, διατηρώντας παράλληλα τις δραστηριότητες στο λιμάνι πολιτιστικής κληρονομιάς» πρόσθεσε ο Lootah.

Το συνολικό, εκτιμώμενο κόστος των κατασκευών δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση