GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σχέδιο πρόκρισης του Μαρκαριάν

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι επίσημα από χθες ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ύστερα από τη θερμή εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη. Σύμφωνα ...

Το σχέδιο πρόκρισης του Μαρκαριάν

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι επίσημα από χθες ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ύστερα από τη θερμή εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής είχε έρθει σε επαφή με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό εδώ και παρά πολύ καιρό.

Μάλιστα, υπήρξε και σχετική συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες και αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί κάποιο φιλικό πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Ρουμανία, στις 29 Μαρτίου, όπως επιθυμούσε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Αντί για φιλικό, προτιμήθηκε η "γαλανόλευκη" να φύγει από την Ελλάδα πέντε μέρες πριν από το προαναφερθέν ματς για μία μίνι προετοιμασία στην Αυστρία, στη λογική της απομόνωσης.

Παράλληλα, ο Καραγκούνης κατάφερε να "κόψει" την είσοδο διάφορων παρατρεχάμενων από την προπόνηση (που είναι το πιο απλό) μέχρι την παρουσία κάποιων στο ξενοδοχείο που καταλύει συνήθως η αποστολή, κάτι που έγινε με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Δηλαδή, αποστασιοποιείται η ομάδα από όλους, όπως συνέβαινε και με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος.

Στο αγωνιστικό τώρα, τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό όσον αφορά τις κλήσεις παικτών, χωρίς να παίζουν παίκτες που δεν έχουν μπει στο κλίμα και τις απαιτήσεις μίας πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης και μίας ομάδας που συμμετείχε πρόσφατα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πλέον τα πράγματα θα γίνουν πιο ορθολογικά, πιο συμμαζεμένα, με στόχο να εμφανίσει η Εθνική μια πιο συμπαγή και σιδηρά έκδοσή της.

Όσον αφορά την τακτική που ακολουθεί ο Μαρκαριάν, του αρέσει το 3-5-2, δηλαδή τρεις κεντρικοί αμυντικοί με τον έναν εξ αυτών σε ρόλο λίμπερο, και ως εναλλακτικό σύστημα επιλέγει το 3-4-3. Τέλος, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι γνώστης της ελληνικής κουλτούρας, την οποία λαϊκά... γουστάρει και αυτό ίσως βοηθήσει και στην ψυχολογική ανάταση των παικτών της Εθνικής. 

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση