ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Την αποκατάσταση των αποδοχών ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Share it:
Την αποκατάσταση των αποδοχών ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Από συναδέλφους τους πανεπιστημιακούς έλαβαν το πρώτο...χρεωστικό οι νέοι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς. Περί τα 4,5 εκατομμύρια μηνιαίως υπολογίζεται ότι πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο επιπλέον στους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε (με την απόφαση 4741/2014) -ύστερα από προσφυγή της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ- αντισυνταγματικές τις διατάξεις (στο νόμο 4093/2012), με τις οποίες περικόπηκαν οι αποδοχές των πανεπιστημιακών και όρισε ότι το κράτος θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση, μετά τη δημοσίευσή της στις 30 Δεκεμβρίου. Όμως, ο πρώτος ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ, καθώς οι πανεπιστημιακοί διαπίστωσαν στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου ότι δεν υπήρχε αποκατάσταση των απωλειών. Όπως ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος, υπολογίζεται ότι η μέση αύξηση των μεικτών απολαβών ενός πανεπιστημιακού (συνολικά 9.000) είναι περί τα 500 ευρώ.

Έτσι, χθες η ΠΟΣΔΕΠ έστειλε επιστολή στους κ. Βαρουφάκη και Μπαλτά, στην οποία τονίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο» και τους ζητά να πράξουν τα δέοντα με τους μισθούς των πανεπιστημιακών.

Επίσης, η ΠΟΣΔΕΠ απευθύνεται και στις πρυτανικές αρχές, ζητώντας τους να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμόρφωση των οικονομικών υπηρεσιών των ΑΕΙ με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ, αλλιώς «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της για την απαίτηση συμμόρφωσης της δημόσιας αρχής με την απόφαση 4741/2014 του ΣτΕ».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο προσεχές εκλογικό συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, το οποίο έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 27/2-1/3.

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση