GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα μπαίνει και επισήμως από την Ευρωβουλή η ταφόπετρα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ Και ενώ σύμπασα η Ελλάδα και η Ευρώπη ασχολείται με το κασκόλ του ΓιάΝη Βαρουφάκη και την κόκκινη γραμμή που έχει ...

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Και ενώ σύμπασα η Ελλάδα και η Ευρώπη ασχολείται με το κασκόλ του ΓιάΝη Βαρουφάκη και την κόκκινη γραμμή που έχει στα μετόπισθεν του γιακά του, συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!
Δυστυχώς οι πληροφορίες μας, ζεστές καθώς έρχονται από το κέντρο των αποφάσεων στις Βρυξέλλες λένε οτι οι Σκοπιανοί έχουν καταφέρει να επιβάλλουν το όνομα Μακεδονία και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες διάκεινται ευνοϊκά υπέρ της θέσης των Σκοπίων!

Το όνομα αυτό, που αποτέλεσε προ 25 ετών, την αιτία για να ξεσηκωθεί ο λαός μας και να βγεί στους δρόμους και να διαδηλώσει για την Μακεδονία μας, σήμερα περνάει απαρατήρητο από το λαό μας και καθιερώνεται με ευρωπαϊκό ρεπόρτο στο οποίο αυτοί που θέλουν το όνομα.. Μακεδονία, ως επίσημη ονομασία των Σκοπίων, είναι δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων!
Μόνον εμείς και η Κύπρος θα μειοψηφίσουμε, χωρίς να καταφέρουμε τίποτα, αφού η απόφαση έχει κριθεί!
Οπως βλέπουμε λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι οι της ΕΕ τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες που έχουμε ως χώρα, περνούν ένα- ένα, τα εθνικά μας θέματα «αβρόχοις ποσίν» κσι χωρίς να το καταλάβει κανείς!
Μάταια αγωνιούσε και προσπαθούσε– προς τιμήν του– ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος για να το κρατήσει ζωντανό ως θέμα, όλα αυτά τα χρόνια– ο μόνος που μιλούσε κάθε Κυριακή και σε κάθε δημόσια εμφάνισή του! Τον πρόλαβαν, ομως, οι εξελίξεις!
Οι Σκοπιανοί όπως αποδεικνύεται,έστω και την ύστατη ώρα ,φαίνεται πως έκαναν δουλειά υπογείως και ήταν πιο οργανωμένοι και με μεγάλη διεισδυτικότητα σε όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω διεθνών γραφείων που ειδικεύονται στο πολιτικό lobbying, αφού όλες οι χώρες θα ταχθούν υπέρ την ονοματοδοσίας Μακεδονία για τα Σκόπια, παρά τα veto και τις αντιρρήσεις που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια! Και το επόμενο βήμα θα ειναι να την εντάξουν ως ισότιμο μέλος, εφάμιλλο της Ελλάδας, στην ΕΕ.

–Πώς θα αντιδράσει τώρα μετά από όλα αυτά η ΝΔ, που ως τα χθες κρατούσε μία αξιοπρεπή και σταθερή στάση στο όνομα της ονομασίας;

–Τί θα κάνει ο κ. Σαμαράς, για το θέμα αυτό, το οποίο πρό 22 ετών– το 1993– αποτέλεσε τη βάση για να προχωρήσει στη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης;

–Αλλά και ο συγκυβερνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μία ξεχωριστή ρητορεία για όλα τα εθνικά μας θέματα και ιδιαιτέρως για το Σκοπιανό,και μάλιστα μέχρι προ των τελευταίων εκλογών, ευρισκόμενος έξω από τον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, μετά την θεία λειτουργία που παρακολούθησε και το πύρινο κήρυγμα του Ποιμενάρχου Θεσσαλονίκης Ανθίμου , ομνύετο οτι θα αγωνισθεί μέχρις εσχάτων,για να μείνει αλώβητο το όνομά Μακεδονία από την Σκοπιανή βουλιμία!

Τί θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί που άρχισαν να πέφτουν …οι τίτλοι τέλους;
Πολύ φοβούμαι τίποτα!!
Δυστυχώς χάσαμε…….!!
Για μία ακόμη φορά τα κομματικά υπερίσχυσαν των εθνικών και η Ελλάδα βγαίνει τραυματισμένη!
Εύγε!!

1 σχόλιο

  1. Οι πολιτικοί μας,καλά κάνουν.
    Αφού τα ζούδια,κάθονται στον καναπέ,και λένε μπεεε,τι περιμένουμε να γίνει.
    Αν όμως τα Ζούδια,αρχίσουν και σφάζουν πολιτικούς,όπου τους βρίσκουμε,θα γινόντουσαν όλα αυτά τα αίσχη εναντίων μας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση