GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεξ, χορός και κηπουρική …με συνταγή γιατρού!

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι οι παθολόγοι θα πρέπει να συνταγογραφούν το σεξ, τον χορό και το κούρεμα του γκαζόν ως άσκηση...

Σεξ, χορός και κηπουρική …με συνταγή γιατρού!

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι οι παθολόγοι θα πρέπει να συνταγογραφούν το σεξ, τον χορό και το κούρεμα του γκαζόν ως άσκηση, δραστηριοποιώντας τους ασθενείς τους στην καθημερινότητά τους.  

Η  άσκηση χαρακτηρίζεται συχνά ως ένα «θαυματουργό φάρμακο» που μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ό, τι πολλά φάρμακα και θα μπορούσε να σώσει τα δισεκατομμύρια από το ΕΣΥ ετησίως, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, της άνοιας, των καρδιακών παθήσεων, ακόμη και των καταγμάτων του ισχίου στους ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από την Ακαδημία Medical Royal Colleges δήλωσαν ότι η τακτική δραστηριότητα κάθε είδους μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 25%, την άνοια κατά 30%, την καρδιακή νόσο κατά 40% και καταγμάτων ισχίου κατά 50%. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το ήμισυ των Βρετανών (56%), αποτυγχάνουν να επιτύχουν τη συνιστώμενη ελάχιστη ποσότητα άσκησης 30 λεπτών ημερησίως, πέντε φορές την εβδομάδα.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Σκάρλετ ΜακΝάλι Scarlett McNally, ορθοπεδικός χειρουργός στο Eastbourne Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο του Sussex, είπε ακόμη και μικρές ποσότητες άσκησης θα μπορούσαν να κάνουν μια «τεράστια διαφορά». Σύμφωνα με την έρευνα, μερικές καθημερινές δραστηριότητες θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως ένας ζωηρός περίπατος, το ανέβασμα της σκάλας, ο χορός, η ενασχόληση με τον κήπο και τα φυτά , ακόμα και το σεξ!

«Ακόμα και αυτή η μικρή προσπάθεια που απαιτείται για αυτές τις δραστηριότητες αξίζει τον κόπο, καθώς μπορεί να αποβεί σε μια θαματουργή θεραπεία», ανέφερε η Τζόυς Ρόμπινς από την Ακαδημία Medical Royal Colleges. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση