GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίστα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χωρίς ποσοτικούς στόχους θα υποβάλει η Ελλάδα

Λίστα μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς δημοσιονομικά μέτρα ή συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους,...

Λίστα μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς δημοσιονομικά μέτρα ή συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους, θα υποβάλει τη Δευτέρα στους εταίρους-πιστωτές της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μεταρρυθμίσεις που θα υποβάλει η Αθήνα θα περιλαμβάνουν σειρά δράσεων στη δημόσια και τη φορολογική διοίκηση, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αλλά και λίστα ιδιωτικοποιήσεων που η ελληνική πλευρά εκτιμά πως θα αποφέρουν οφέλη στο Δημόσιο.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στον κατάλογο που συντάσσει η Αθήνα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα, θα υπάρχει δέσμευση για την ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας Εσόδων, ώστε να μην υπάρχουν ανησυχίες για πολιτικές παρεμβάσεις.

Οι ελληνικές προτάσεις θα εξετασθούν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που θα έχουν το βράδυ της Δευτέρας – σύμφωνα με πληροφορίες – ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Εφόσον Κομισιόν, Ευρωτράπεζα και Ταμείο δώσουν το «πράσινο φως», η συμφωνία για 4μηνη παράταση της στήριξης προς τη χώρα μας θα σταλεί προς επικύρωση στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των ευρωπαίων εταίρων.

Αντίθετα, αν υπάρξουν ενστάσεις, διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως δεν αποκλείεται να συγκληθεί νέο έκτακτο Eurogroup για την επίλυση των όποιων διαφορών.

«Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί», ανέφερε ο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο του κυβερνητικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η ελληνική λίστα και έγινε η ενημέρωση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

1 σχόλιο

  1. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
    ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση