GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ελπίδες" από τον Ομπάμα, κουβέντα από την Μέρκελ για την Ελλάδα...

Με υποσημείωση το θέμα της Ελλάδας και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας, οι δηλώσεις Ομπάμα-Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στ...

Με υποσημείωση το θέμα της Ελλάδας και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας, οι δηλώσεις Ομπάμα-Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο. 
"Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης" τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στο Λευκό Οίκο.
Ξεκινώντας την ομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τη Γερμανία και την Άνγκελα για τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο ποδοσφαίρου, σημειώνοντας πως η αμερικανική ομάδα "γίνεται όλο και καλύτερη σε κάθε Μουντιάλ, οπότε να είστε προσεχτικοί". Στη συνέχεια ο Ομπάμα κάλεσε στην ύπαρξη προόδου στις υπερατλαντικές συναλλαγές αυτή τη χρονιά. Όπως ανέφερε, προσβλέπει στις προτάσεις της Μέρκελ για την Ελλάδα, αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Τα σημαντικά όμως θέματα που απασχόλησαν τους δύο αρχηγούς είναι πως "οι επιθετικές τάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο διεθνής αγώνας απέναντι στο Τζιχάντ". "Είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία παραβίασε την σχεδόν κάθε δέσμευση απέναντι στην Ουκρανία" αναφέρει ο κ. Ομπάμα, αφού έστειλε περισσότερα άρματα, τανκ και εξοπλισμό στην ανατολική Ουκρανία. Συμφωνήσαμε σε "κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία που πρέπει να παραμείνουν σε πλήρη ισχύ μέχρι να συμμορφωθεί" ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς όμως να μιλήσει για ενίσχυση με εξοπλισμό την Ουκρανία.
Μιλώντας για τον πόλεμο ενάντια στο ισλαμικό κράτος, ανέφερε πως μαζί με τη Γερμανία σκοπεύουν να εκπαιδεύσουν από κοινού αντιτρομοκρατικές δυνάμεις και να σταματήσουν το ταξίδι των τζιχαντιστών μέσω της Ευρώπης και της Τουρκίας στη Συρία.
Καμιά κουβέντα για την Ελλάδα από την Καγκελάριο
Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα των ευρωατλαντικών εμπορικών συναλλαγών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η Γερμανία είναι "έντονα" υπέρ των συναλλαγών ΕΕ και ΗΠΑ. Επιπλέον, μιλώντας για τα διεθνή αντανακλαστικά, ανέφερε πως το παράδειγμα του Έμπολα δείχνει πως πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι.
Στα θέματα της ασφάλειας των χωρών, η Γερμανία αναφέρθηκε στην 25η επέτειο της επανένωσης της χώρας το 1989. Η Γερμανία θα βοηθήσει στη δημιουργία αντιτρομοκρατικής ομάδας και σημειώνει πως στο Ιράν "έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο διαπραγματεύσεων".
Για το θέμα της Ουκρανίας η κα. Μέρκελ αναφέρθηκε στον αδιαπραγμάτευτο κανόνα της Ευρώπης, για εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Αν εγκαταλείψουμε αυτή την αρχή, η ιδέα μια ειρηνικής Ευρώπης καταρρέει. "Η Ρωσία παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία".
Πηγή: guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση