GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν ένας… ατίθασος μαθητής

Έναν ατίθασο μαθητή… για την ακρίβεια έναν «δαιμονισμένο δαίμονα» θυμάται ο φιλόλογος και ιστορικός Βασίλης Κρεμμύδας. Ο διαπρεπής καθη...

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν ένας… ατίθασος μαθητής

Έναν ατίθασο μαθητή… για την ακρίβεια έναν «δαιμονισμένο δαίμονα» θυμάται ο φιλόλογος και ιστορικός Βασίλης Κρεμμύδας. Ο διαπρεπής καθηγητής υπήρξε δάσκαλος του Γιάννη Βαρουφάκη όταν εκείνος ήταν μαθητής στη σχολή Μωραΐτη.

«Τον βλέπω αυτές τις μέρες να μιλάει και είναι σαν να βλέπω το μαθητή μου εκείνης της περιόδου. Δεν έχει αλλάξει σε τίποτα» δηλώνει ο κ. Κρεμμύδας μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής. Θυμάται ένα παιδί με κλειστό χαρακτήρα, γεμάτο προβληματισμούς και αναζητήσεις. «Δεν ήταν πολύ προσιτός. Έπρεπε να βρει το δικό του άνθρωπο ή τον αντίπαλο για να μιλήσει και να κονταροχτυπηθεί» λέει για το 15χρονο τότε Βαρουφάκη, ο δάσκαλός του.

«Ήταν ένα ανήσυχο παιδί. Προβληματισμένο, με ερωτήματα και ένα ατίθασο μυαλό. Με την αρχαία έννοια των όρων, ένας δαιμονισμένος δαίμονας» λέει ο κ. Κρεμμύδας.

Πάντως ο «διαφορετικός σε όλα Γιάννης» δεν ήταν ένας καλός μαθητής με την τυπική έννοια του όρου. Μάλιστα, η επιθυμία που έχει εκφράσει να γράφεται το όνομα του με ένα και όχι με δυο «ν» (Γιάνης και όχι Γιάννης δηλαδή), του στοίχισε βαθμούς. Στην Τετάρτη Δημοτικού αποφάσισε μόνος του πώς θέλει να γράφεται το όνομα του και επέμεινε να το γράφει έτσι παρ’ ότι οι δάσκαλοι του έκοβαν βαθμούς. «Ήταν η πρώτη μικρή εξέγερσή του».

Δάσκαλοι και φίλοι του νέου τσάρου της ελληνικής οικονομίας αποκαλύπτουν τη βαθειά αγάπη του κ. Βαρουφάκη για τη μητέρα του Ελένη, καθώς και πόσο του στοίχισε που το 2008 την έχασε και που σήμερα εκείνη δεν είναι πια εδώ να τον δει στη νέα του θέση.

Ο κ. Κρεμμύδας είχε μαθήτρια και την νυν σύζυγο του κ. Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση