GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξελίξεις στη ΝΔ! "Εφαγαν" τον Σαμαρά με μενού που μαγείρεψε (χθες βράδυ) η Γιαννάκου....

Εσωκομματικό μενού είχε το δείπνο κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που διοργάνωσε χθες το βράδυ η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου...

Εσωκομματικό μενού είχε το δείπνο κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που διοργάνωσε χθες το βράδυ η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του “νέστορα” που θα συντονίσει τις γαλάζιες συζητήσεις για το μέλλον της παράταξης.
Προσκεκλημένοι στην Αθηναΐδα ήταν δελφίνοι και στελέχη από όλες τις γαλάζιες φυλές, πλην του Μάκη Βορίδη που (όχι τυχαία) δεν ενημερώθηκε για την κίνηση: Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο δεύτερος λόγω ασθένειας.
Η κ.Γιαννάκου δεν είχε ενημερώσει τους προσκεκλημένους, ποιοι άλλοι θα ήταν παρόντες στο δείπνο, θέλοντας να φέρει άπαντες στο τραπέζι. Η συζήτηση, που διεξαγόταν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, κινήθηκε σε δύο άξονες αλληλοσυνδεόμενους: Την πορεία της χώρας και το μέλλον της παράταξης της Ν.Δ. Το δεύτερο θέμα προφανώς δεν είναι ασύνδετο με την παραμονή ή μη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία.
Άπαντες συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup τη Δευτέρα θα προσδιορίσει το momentum και τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν οι εσωκομματικές εξελίξεις, που φαίνονται βέβαιες είτε σε περίπτωση συμφωνίας είτε σε περίπτωση ρήξης.
Στην πρώτη περίπτωση, θεωρείται ότι ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να διευκολύνει την παράταξη, ενώ οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι σε περίπτωση “έκτακτης κατάστασης” ο μόνος που μπορεί να παίξει ενωτικό ρόλο (και ενδεχομένως να ηγηθεί και μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας) είναι ο Κώστας Καραμανλής. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθεί αντιπροσωπεία στελεχών, με επικεφαλής την κ.Γιαννάκου.
Εφόσον το τοπίο με την Ευρώπη καθαρίσει, αναμένονται πρωτοβουλίες σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως οι προσκεκλημένοι στο δείπνο δεν είχαν ομόφωνη θέση ως προς το χαρακτήρα αυτών.
Οι περισσότεροι έθεσαν το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του κ.Σαμαρά από την κοινοβουλευτική ομάδα (απαιτείται το ένα τρίτο των βουλευτών για την πρόταση αμφισβήτησης και το 50% συν ένα για να εγκριθεί), ενώ άλλοι όπως ο κ.Στυλιανίδης προέκριναν τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου, το οποίο να συζητήσει για το ιδεολογικό στίγμα και τα πρόσωπα.
Ορόσημο αποτελεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 19 του μηνός (μετά δηλαδή και το επόμενο Eurogroup), στην οποία δήλωσαν ότι θα πάρουν το λόγο συμμετέχοντες στο δείπνο, όπως η κ.Μπακογιάννη, η οποία είπε ότι θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα επί όλων των θεμάτων και ιδεολογικών και άλλων.
Το γεγονός εν τω μεταξύ ότι ο κ.Μητσοτάκης αποδέχθηκε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, που το πρότεινε ο κ.Σαμαράς, ενώ είχε ξεκινήσει μία διαδικασία επαφών με τον κ.Δένδια, τον κ.Χατζηδάκη και την κ.Κεφαλογιάννη, δεν έμεινε ασχολιάστο από τους υπόλοιπους της τετράδας, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί από αυτή την απόφαση. “Δεν μπορεί να δέχεσαι να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και από την άλλη να δηλώνεις διαφοροποίηση”, φέρεται να του είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση