GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκάμπριελ: Μηδενική η πιθανότητα για τις πολεμικές επανορθώσεις

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργ...

Γκάμπριελ: Μηδενική η πιθανότητα για τις πολεμικές επανορθώσεις Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας, υποστηρίζοντας στη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του πως τέτοια θέματα έχουν ρυθμιστεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν το 1990 στην ενοποίηση της Γερμανίας.

Ερωτηθείς αν το Βερολίνο θα πλήρωνε αποζημιώσεις, ο Ζ. Γκάμπριελ δήλωσε: “Η πιθανότητα είναι μηδενική”.

"Όλα αυτά τα θέματα ρυθμίστηκαν νομικά οριστικά με τη συνθήκη 2 συν 4", που υπογράφηκε το 1990 ανάμεσα στα δύο γερμανικά κράτη και τους Συμμάχους, οι οποίοι παραιτήθηκαν τότε των δικαιωμάτων τους επί των ηττημένων του 1945 – και η συνθήκη εγκρίθηκε από τον Ελλάδα, επέμεινε ο Γκάμπριελ. "Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να συνεχίζει κανείς σ' αυτή την οδό", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: “Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να υποθέτει πως η συνολική διάθεση έχει αλλάξει τόσο, ώστε η Ευρωζώνη να υιοθετήσει άνευ όρων το πρόγραμμα της κυβέρνησης Τσίπρα”.

Ο Γιούνκερ δήλωσε πως δεν περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα της Ελλάδας κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη, ή κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.

“Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε τόσο σύντομα σε τελικά συμπεράσματα”, εκτίμησε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας “έλαβε υπόψη σε περιορισμένο μόνο βαθμό” τις προτάσεις της ΕΕ για την κρίση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση