GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φόβος για την άνοια έχει ξεπεράσει τον φόβο του καρκίνου

Οι περισσότεροι άνω των 50 ετών φοβούνται τη άνοια, περισσότερο από τον καρκίνο, το εγκεφαλικό επεισόδιο και το έμφραγμα , αναφέρει μι...

Ο φόβος για την άνοια έχει ξεπεράσει τον φόβο του καρκίνου
Οι περισσότεροι άνω των 50 ετών φοβούνται τη άνοια, περισσότερο από τον καρκίνο, το εγκεφαλικό επεισόδιο και το έμφραγμα , αναφέρει μια νέα μελέτη.
Η κατάσταση, που καταστρέφει σταδιακά τη μνήμη και την προσωπικότητα του πάσχοντος, δημιουργεί στο ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών. Αυτό συγκρίνεται με μόνο το ένα δέκατο που λένε ότι φοβούνται μην υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και μόνο ένα 4% φοβούνται το έμφραγμα, που αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως.
 «Για δεκαετίες, η άνοια σε όλες τις μορφές της, ήταν μια ασθένεια ταμπού. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πρόθυμοι να μιλήσουν ανοιχτά για αυτή», ανέφερε η Ντομινίκ Κεντ από το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων Live-In Homecare Information Hub.
Σε όλο τον κόσμο, 35,6 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άνοια, ενώ υπάρχουν 7,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων με άνοια προβλέπεται να αυξηθεί στα 940.110 μέχρι το 2021 και στα 1.735.087 το 2051, που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 38% κατά τα επόμενα 15 χρόνια.

Κύριο μέλημα των ερωτηθέντων σχετικά με την άνοια είναι ότι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να φροντίσουν επαρκώς τους ηλικιωμένους συγγενείς τους ή ότι δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά για να τους φροντίζουν σωστά. Ενώ οι άνθρωποι φαίνεται να μιλούν περισσότερο ανοιχτά για την άνοια, δεν ξέρουν τι να κάνουν - ή πού να στραφούν - όταν έρθει η ώρα να διερευνήσουν τις επιλογές φροντίδας για κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το ένα τρίτο θα ζητήσει συμβουλές από τον γιατρό τους και λιγότερο από το ένα τέταρτο θα μιλήσει σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας. Το 60% , θα το συζητήσει με την οικογένειά τους, ενώ το 40% δεν θα το συζητήσουν πάρα μόνο με το άτομο που χρήζει φροντίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση