GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε αποκλεισμένα χωριά στα Άγραφα

Νυχτερινή επιχείρηση οργανώθηκε από πυροσβέστες για να προσεγγίσουν δύο οικισμούς στα ορεινά Άγραφα -που ήταν αποκλεισμένοι, χωρίς συγκ...

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε αποκλεισμένα χωριά στα Άγραφα

Νυχτερινή επιχείρηση οργανώθηκε από πυροσβέστες για να προσεγγίσουν δύο οικισμούς στα ορεινά Άγραφα -που ήταν αποκλεισμένοι, χωρίς συγκοινωνία, χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς επικοινωνία- και να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν 20 κάτοικοι.

Μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και της Π.Υ. Καρπενησίου ξεκίνησαν μια πεζοπορία εν μέσω κατολισθήσεων, καθώς το οδικό δίκτυο έχει πάθει μεγάλες ζημιές για να φτάσουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον οικισμό Πρόδρομος.

"Πήγαμε σε ένα προς ένα τα σπίτια για να διαπιστώσουμε την κατάσταση του ηλικιωμένων κατοίκων. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και περιμένουν να φτάσουν τα μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία" υπογραμμίζει ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέας Μωράτης που ήταν επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Μωράτης, έψαχναν τα σπίτια ένα προς ένα και χτυπούσαν τις πόρτες "όπου βλέπαμε να καίει κάποιο φανάρι μέσα στη νύχτα".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν του ζήτησαν κάτι, ότι έχουν εφόδια και ότι είναι ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία και όπως τουλάχιστον σημειώνουν οι πυροσβέστες, χιόνιζε ακατάπαυστα. Μέσα στη νύχτα συνέχισαν και για τον οικισμό Γρενά όπου εκεί μια οικογένεια είχε ζητήσει βοήθεια. Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, έχει καταστραφεί κάθε πρόσβαση προς την περιοχή, καθώς έχουν καταρρεύσει δρόμοι.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στα συγκεκριμένα χωριά των Αγράφων είναι αδύνατη από την πλευρά της Ευρυτανίας και αυτή τη στιγμή ήδη κινούνται μηχανήματα από την περιοχή της Καρδίτσας, έτσι ώστε να προσεγγίσουν τον ορεινό όγκο των Αγράφων και να ανοίξουν τις πρώτες διαβάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας στους κατοίκους. Οι πυροσβέστες που διέμειναν στους οικισμούς την υπόλοιπη νύχτα, έχουν ήδη ξεκινήσει την πεντάωρη πεζοπορία της επιστροφής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση