GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήξη αναχωμάτων για να "σωθεί" οικισμός στον Έβρο

Τη ρήξη αναχωμάτων, με ελεγχόμενη έκρηξη από το στρατό, για να "σωθεί" από τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου, ο οικισμός του Πόρο...

Ρήξη αναχωμάτων για να σωθεί οικισμός στον Έβρο

Τη ρήξη αναχωμάτων, με ελεγχόμενη έκρηξη από το στρατό, για να "σωθεί" από τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου, ο οικισμός του Πόρου, αποφάσισαν απόψε οι αρμόδιες αρχές, στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης. Με τη ρήξη των αναχωμάτων τα νερά θα κατευθυνθούν προς τον κάμπο των Φερρών και θα πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προκειμένου να σωθεί ο οικισμός, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Έβρου.

Ο αντιπεριφεριάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Πόρος από τον μεγάλο υδάτινο όγκο που κατευθύνεται προς την περιοχή στα νότια του Έβρου.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε πως "η νύχτα θα είναι ιδιαιτέρα δύσκολη και όλοι ευχόμαστε να αντέξουν τα αναχώματα στην κοίτη ώστε να μην χρειαστεί να πλημμυρίσουμε τον κάμπο, σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που πρωτεύει είναι η διάσωση των κατοικιών και βέβαια να μη θέσουμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή. Αν και ο οικισμός έχει εκκενωθεί από το μεσημέρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση