GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένει ο Ντάισελμπλουμ: Εύχομαι οι Ελληνες να ζητήσουν παράταση του προγράμματος

Κρίσιμες αποφάσεις θα κληθεί να πάρει το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου. Ο Γερούν Ντάισελμπλο...

Κρίσιμες αποφάσεις θα κληθεί να πάρει το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Ecofin, δήλωσε πως εύχεται η ελληνική πλευρά να ζητήσει παράταση του προγράμματος, έτσι ώστε εν συνεχεία να μπορέσει να συζητηθεί αναπροσαρμογή αυτού.  «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες».
Ο κ.  Ντάισελμπλουμ δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών. Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε.Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Βαρουφάκης: «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα»
Σε δηλώσεις προέβη κατά την είσοδό του στο Ecofin και ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο, όχι για το μέσο Ελληνα, όχι για το μέσο Ολλανδό, όχι για το μέσο Γερμανό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συνεδριάζουν στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.
Ο ελληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.
Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να υπογράψει το προσχέδιο που παρουσίασε ο J. Dijsselbloem, το οποίο έκανε λόγο για de facto παράταση του μνημονίου, με τον Γ. Βαρουφάκη να υποστηρίζει ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει το σχέδιο που παρουσίασε ο Επίτροπος Moscovici.

5 σχόλια

  1. ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΛΛΑΝΔΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.
    ΤΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση