GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχία για τη στάθμη του Έβρου - Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Έντονη ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί στον Έβρο από τη συνεχιζόμενη αύξηση στη στάθμη των νερών του ποταμού. Το ενδιαφέρον όλων των το...

Ανησυχία για τη στάθμη του Έβρου - Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Έντονη ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί στον Έβρο από τη συνεχιζόμενη αύξηση στη στάθμη των νερών του ποταμού. Το ενδιαφέρον όλων των τοπικών αρχών και των κατοίκων επικεντρώνεται αυτή την ώρα στον οικισμό Πόρος, ο οποίος εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς και στα Φυλαχτά και στο Τυχερό.

Ο μεγάλος υδάτινος όγκος, που κατευθύνεται στο νότιο τμήμα του ποταμού σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι, προβληματίζουν τις αρχές που εκπονούν σχέδιο κατασκευής αναχώματος σε καίριο σημείο του οικισμού, ώστε να εμποδίσουν την εισροή νερών και να αποτρέψουν μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό επεισόδιο.

Οι τεχνικές υπηρεσίες και τα στελέχη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως το στοχευμένο σπάσιμο συγκεκριμένων αναχωμάτων, ώστε να εκτονωθεί ο μεγάλος υδάτινος όγκος και να νερά να κατευθυνθούν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον οικισμό Λαγυνά, ο οποίος εκκενώθηκε από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, όπου πλημμύρισαν μερικές δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα νερά στον οικισμό σταδιακά υποχωρούν και πιθανόν αύριο το πρωί οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση