GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσκασε η μετεωρολογική "βόμβα": Μεγάλα προβλήματα αυτή την ώρα από την επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα

H μετεωρολογική «βόμβα» που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι έσκασε και η χώρα πλήττεται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσ...



H μετεωρολογική «βόμβα» που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι έσκασε και η χώρα πλήττεται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ενώ η θερμοκρασία πέφτει έως και 10 βαθμούς.

Προβλήματα από την κακοκαιρία άρχισαν να εμφανίζονται στην Αττική από το απόγευμα της Δευτέρας , με αποτέλεσμα μα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λ. Χασιάς - Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, από το χθες μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Εξάλλου, με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Κλειστά είναι και τα σχολεία στον δήμο Αμφίπολης στις Σέρρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα.

Μεγάλα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα
Προβλήματα από την "επέλαση" του χιονιά σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ισχυροί βοριάδες πνέουν στα πελάγη, ενώ ενώ η κίνηση των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, διεξάγεται με αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν αύριο και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας – χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από 8,1ο έως 43ο χλμ, Νάουσας - Χιονοδρομικού Τριών - Πέντε Πηγαδιών, από 10ο έως 17ο χλμ, Νάουσας - Ροδοχωρίου από 1ο έως 14ο χλμ. και Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από 10ο έως 17ο χλμ.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από 55ο έως 64ο χλμ. και Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 75ο έως 90ο χλμ., στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και Θεσσαλονίκης – Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στις επαρχιακές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στα οδικά δίκτυα Δάφνης – Καρυών και Καρυών – Αγ. Παύλου, στο Άγιο Όρος.

Επίσης, στο νομό Πέλλας, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα, μέσω της Κερασιάς, από το 20ο έως 25ο χλμ και μέσω της Άρνισσας, από 9ο έως 25ο χλμ., ενώ στο νομό Πιερίας στην εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, από 30ο έως 44ο χλμ. και Κατερίνης - Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.
Στη Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ, ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28χλμ, αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί, ότι σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.

Στο νομό Καστοριάς, χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ., Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 45ο χλμ και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού, στο νομό Γρεβενών, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τα Γρεβενά με την Σαμαρίνα, από 15ο έως 54ο χλμ., με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, από 13ο έως 45ο χλμ., με το Μέτσοβο, από 20ο - 40ο χλμ., με το Περιβόλι, από 18ο έως 43ο χλμ. και σ΄ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου Δεσχάτης.

Στο νομό Τρικάλων, στις εθνικές οδούς Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 28ο (θέση Μουργκάνι) έως 62ο χλμ. (Δ.Δ. Μαλακασίου), Μουργκανίου – Γρεβενών, από 1ο έως 30ο χλμ (Δ.Δ. Αγιόφυλλου), Τρικάλων – Άρτας, από 34οχλμ, (θέση Κακόρεμα Δ.Δ. Ελάτης), έως 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στις επαρχιακές οδούς, Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο χλμ (θέση Ισιώματα Δ.Δ. Στουρναρείκων), έως το 55ο χλμ (Δ.Δ. Μεσοχώρας), Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από 33ο χλμ (Δ.Δ. Καστανιάς) έως 68ο χλμ (Δ.Δ. Χαλικίου), του Δήμου Καλαμπάκας, των Δ.Ε. Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιατών, Πολυθέας και Μηλιάς και το επαρχιακό ορεινό δίκτυο Δήμου Πύλης.

Στο νομό Καρδίτσας, στις επαρχιακές οδούς, Καρδίτσας - Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ., Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.,Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ (θέση Αγ. Νικόλαος), Μητρόπολης – Μορφοβουνίου – Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Νεοχωρίου), από 21ο έως 42ο χλμ., Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκη), Καρδίτσας Μητρόπολης – Διασταύρωση Μεσενικόλα –Ιερά Μονή Κορώνης –Τσαρδακίου, από 16ο χλμ.

Τρίπολη: Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο για Καλαμάτα

Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην κεντρική Πελοπόννησο κι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ συνεργεία των δήμων, της Περιφέρειας, της κοινοπραξίας λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από το 124ο έως το 198ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου.

Επίσης, μόνο με αλυσίδες και με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - 'Αστρους, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Καλαβρύτων.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στον δρόμο Σπάρτης-Μεγαλόπολης, στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Τρίπολης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας στην ορεινή Αρκαδία και στα ορεινά χωριά του Πάρνωνα.

Ακόμα, από τις 10.00 το βράδυ, με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων με τη σφοδρή χιονόπτωση.

Επιπλέον, κλειστή είναι η εθνική οδός Λεβίδι - Νεμέα.

Αύριο, λόγω της χιονόπτωσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια του δήμου Γορτυνίας και τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Λαμία: Ένταση στο κύμα του χιονιά

Στο νομό Λάρισας, στις επαρχιακές οδούς Γόννων – Καλλιπεύκης, από 14ο έως 24ο χλμ. και Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα, από 1ο έως 10ο χλμ, ενώ στο νομό Μαγνησίας, στους δρόμους που συνδέουν το Βόλο με τη Ζαγορά, από Άνω Κλάδο, από 17ο έως 44 χλμ και από Κάτω Κλάδος, από 47ο έως 67ο χλμ.
Τέλος, στο νομό Θεσσαλονίκης, που χιόνιζε πυκνά μέχρι το μεσημέρι, κλειστή, λόγω παγετού, είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγ.Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου), ενώ στο Κιλκίς, από την χθεσινή βροχόπτωση και την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μανδρών-Γαλλικού.

Ξεπερνά τα 30 εκατοστά το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατήσουν ανοιχτό και το εθνικό αλλά και το επαρχιακό δίκτυο του νομού. Με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης.

Στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, από τις 8 το βράδυ και μετά, το χιόνι έχει καλύψει ορισμένα σημεία του δρόμου παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα βρίσκονται εκεί και προσπαθούν ρίχνοντας αλάτι να κρατήσουν την κυκλοφορία ανοιχτή.

Στην εθνική οδό από τα διόδια της Τραγάνας και μέχρι το Μαρτίνο, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας το χιόνι και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη.

Από τον κόμβο του Μαρτίνου και μέχρι το Κάστρο τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς η κυκλοφορία εξελίσσεται με πολλά εμπόδια, μιας και το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι, το οποίο έχει παγώσει. Παρά το γεγονός ότι τα ειδικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, με τη χιονόπτωση, δεν επιτρέπουν να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια το καθαρό οδόστρωμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 6 το απόγευμα και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα σε διάφορα σημεία του εθνικού δρόμου Λαμίας-Αθηνών τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Στο επαρχιακό δίκτυο τα προβλήματα είναι περισσότερο έντονα. Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ιδιαίτερα από τη Μακρακώμη και προς το Καρπενήσι, η χιονόπτωση είναι έντονη και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Τα μηχανήματα κρατούν τον δρόμο ανοιχτό, ωστόσο η κυκλοφορία κατά περιόδους είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μόνο με αλυσίδες.

Στον δήμο Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, με απόφαση του δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή λόγω του χιονιού και του παγετού.

Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί, αλλά υπάρχει πρόβλημα σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού η κυκλοφορία γίνεται κατά περιόδους με αλυσίδες καθώς χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ επικρατούν και πολικές θερμοκρασίες που ήδη φτάνουν τους -5 βαθμούς. Όπως σήμερα έτσι και αύριο δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλο τον δήμο Δομοκού, αφού στο επαρχιακό δίκτυο είναι αδύνατη η κίνηση των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών στην πόλη του Δομοκού ή στη Λαμία.

Προβλήματα υπάρχουν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Λαμίας-Άμφισσας στην περιοχή του Μπράλλου, όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 9 το βράδυ και μετά οι χιονοπτώσεις εξελίσσονται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν εντοπίζονται προβλήματα παρά το γεγονός ότι χιονίζει περιφερειακά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα δυτικά του νομού και στα βόρεια οι θερμοκρασίες βρίσκονται κάτω από το μηδέν, ενώ στην πόλη της Λαμίας προσεγγίζει το μηδέν.

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά,Ραφήνα Λαύριο

Θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.
Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση