GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φινλανδός πρωθυπουργός: Φοβάμαι "βρώμικη" έξοδο για την Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι τελικά οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα καταλήξουν σε συμφωνία εκφράζει ο φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ...

Φινλανδός πρωθυπουργός: Φοβάμαι

Την αισιοδοξία του ότι τελικά οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα καταλήξουν σε συμφωνία εκφράζει ο φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.

Ωστόσο σε δηλώσεις του στο BBC ο Φινλανδός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι μια "βρώμικη έξοδος" (dirty exit) από το τρέχον Πρόγραμμα (το Μνημόνιο) θα είχε καταστροφικές απώλειες - πιθανώς επειδή πρέπει να εμφανιστεί σκληρός στους ψηφοφόρους του, καθώς διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα του τον Απρίλιο και είναι... τρίτος στις δημοσκοπήσεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MNI, ο φινλανδός πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ανέφερε ότι κατανοεί τον πόνο και τις θυσίες των Ελλήνων, υπογράμμισε όμως ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Ιανουαρίου.
"Καταλαβαίνω τον πόνο, αλλά έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας σε όλη την διαδικασία και περιμένουμε από την Ελλάδα να κρατήσει τις δεσμεύσεις της", είπε χαρακτηριστικά.

"Μας δόθηκε η υπόσχεση ότι για το δάνειο του 1 δισ. ευρώ θα διατηρηθούν κάποιες συμφωνίες, όπως σε κάθε άλλη διεθνή συμφωνία ή σύμβαση", σημείωσε ο Στουμπ και πρόσθεσε ότι η Φινλανδία παρείχε δάνειο ύψους 1 δισ. στην Ελλάδα, επισημαίνοντας σημείωσε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της Φινλανδίας ανέρχεται στα 53 δισ. ευρώ.

Ο Στουμπ μίλησε στο BBC λίγες ώρες πριν το Eurogroup και προειδοποίησε την Ελλάδα για τους κινδύνους που ενέχει η μη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της. Αναφερόμενος σε ένα ενδεχόμενο "dirty exit", δηλαδή ολοκλήρωσης του παρόντος Μνημονίου χωρίς τυπική αξιολόγηση, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αντιτίθεται σε αυτή την επιλογή. Αν επιλέξει αυτό τον δρόμο η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση