GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλημμύρισε το σπήλαιο του Σάρχου

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ενδοχώρας του Ηρακλείου και του Λασιθίου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και τα χιόνι...

Πλημμύρισε το σπήλαιο του Σάρχου

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ενδοχώρας του Ηρακλείου και του Λασιθίου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και τα χιόνια που λιώνουν, ενώ ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, παρατηρήθηκε στο σπήλαιο του Χώνου, στο Σάρχο Μαλεβιζίου που «άνοιξε» και τα νερά αναβλύζουν ορμητικά απ’ αυτό. Στην περιοχή της Βιάννου, έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Περίπου δέκα σπίτια πλημμύρισαν στα Αμιρά και άλλα δύο στο Χόνδρο και ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Επίσης στον δρόμο προς Αγία Βαρβάρα και Μεσαρά έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όπως και στον δρόμο Ηράκλειο- Πύργος, στο ύψος του Τεφελίου. Συναγερμός έχει σημάνει και στο Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς τα νερά από τα χιόνια που λιώνουν, κατεβαίνουν ορμητικά απ' τον ποταμό Χαυγά, δημιουργώντας προβλήματα σε σπίτια και προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, παρατηρήθηκε στο σπήλαιο του Χώνου, στο Σάρχο Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου. Η μεγάλη ποσότητα χιονιού και οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στους ορεινούς όγκους, «κατέβασαν» εκατομμύρια κυβικά νερού τα οποία αναβλύζουν μέσα από το σπήλαιο και καταλήγουν σε παρακείμενο ποταμό.

«Το φαινόμενο όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό κατοίκων αλλά και τουριστών, που επισκέπτονται το σπήλαιο, με τους παλαιότερους να αναφέρουν ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από περίπου 40 χρόνια». Αυτό αναφέρει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και εφιστά την προσοχή στους επισκέπτες του σπηλαίου, τονίζοντας την επικινδυνότητα του φαινόμενου, καθώς η ορμή του νερού είναι ιδιαίτερα δυνατή.

Φωτογραφίες από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση