GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φερεγγυότητας

Τη διαβεβαίωση oτι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυο φερεγγυότητας έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊ...

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φερεγγυότητας
Τη διαβεβαίωση oτι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυο φερεγγυότητας έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπ. Τζάζμπεκ.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Τζάζμπεκ ανέφερε ότι "οι αποφάσεις για τον ELA (σ.σ.: για τη χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας) επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν κινδυνεύει".
Ερωτηθείς, αν θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάσταση, όπου η ΕΚΤ θα σταματούσε την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA, ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε:
"Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε τόσο στενά". Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως "οι ελληνικές τράπεζες και η κεντρική τράπεζα θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση