GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκασε την «ειδεχθή δολοφονία» του Ρώσου πολιτικού ο Ολάντ

Στην καταδίκη της «ειδεχθούς δολοφονίας» του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπόρις Νε...



Στην καταδίκη της «ειδεχθούς δολοφονίας» του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ προχώρησε... ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, χαιρετίζοντας τη μνήμη ενός «θαρραλέου και άοκνου υπερασπιστή της δημοκρατίας».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την ειδεχθή δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, η οποία διαπράχθηκε αυτή τη νύκτα στη Μόσχα», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο και στην οποία προστίθεται: «Ο Μπόρις Νεμτσόφ ήταν ένας θαρραλέος και άοκνος υπερασπιστής της δημοκρατίας και ένας επίμονος μαχητής κατά της διαφθοράς».

Στο μεταξύ, στη Μόσχα, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το φόνο, ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Ορισμένες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον φόνο για δικό τους όφελος. Αυτό που σκέπτονται είναι πώς θα απαλλαγούν από τον Πούτιν», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ.

Από την πλευρά του, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ δήλωσε πως ο φόνος καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαφωνούντες σε μια χώρα στην οποία ο Πούτιν απαιτεί πλήρη αφοσίωση.

«Στην ατμόσφαιρα μίσους και βίας του Πούτιν, στο εξωτερικό και μέσα στη Ρωσία, η αιματοχυσία είναι η προϋπόθεση για να επιδείξεις αφοσίωση, ότι είσαι με την ομάδα», ανέφερε ο Κασπάροφ σε καταχώρισή του στο Twitter.

«Το θέμα δεν είναι αν έδωσε ο Πούτιν τη διαταγή να δολοφονηθεί ο Μπόρις Νεμτσόφ. Το έκανε η δικτατορία του Πούτιν. Η προπαγάνδα του 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα περί εχθρών του κράτους», πρόσθεσε ο Κασπάροφ.

Μία άλλη προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, η Ξένια Σόμπτσακ, δήλωσε πως ο Νεμτσόφ ετοίμαζε μια έκθεση για την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση