GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια

Επιμήκυνση δανείου, μείωση επιτοκίου και μηνιαία δόση που δεν θα υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη προβλέπει το πλέγμα ...


Έτσι θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια

Επιμήκυνση δανείου, μείωση επιτοκίου και μηνιαία δόση που δεν θα υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη προβλέπει το πλέγμα μέτρων που προωθείται για την προστασία των νοικοκυριών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών σημείωσε ότι με νομοσχέδιο θα προβλέπεται ακόμη και διαγραφή οφειλών για τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε:
«Προφανώς και θα προβλέπεται διαγραφή για τις κατηγορίες νοικοκυριών που αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Όπως θα υπάρχει και επιμήκυνση και απομείωση επιτοκίων, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη».
Επίσης, τόνισε ότι θα προβλέπεται και απομείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση για τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών με δόσεις που θα φτάνουν στο 30% του εισοδήματος. «Στόχος μας είναι τα στεγαστικά δάνεια να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε η μηνιαία δόση να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.
Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αποκάλυψε στο «Έθνος» πως θα τροποποιηθεί ο λεγόμενος «νόμος Δένδια», θα γίνεται συμψηφισμός με οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και διαμόρφωση νέας μηνιαίας δόσης του επιχειρηματία – δανειολήπτη, που δεν θα ξεπερνά αθροιστικά το 40% των κερδών των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας ανήγγειλε την κατάθεση άμεσα νομοσχεδίου που θα τους «παγώνει». Σε δύο μήνες θα φέρει νέο πλαίσιο όπου εκεί θα μπαίνουν τρία κριτήρια για την μόνιμη πια, προστασία της πρώτης στέγης: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και οι τραπεζικές καταθέσεις του δανειολήπτη.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση