GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεραυνοί Αλ Σίσι κατά των "Αδελφών Μουσουλμάνων"

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια μακρά και σκληρή μάχη εναντίον του ε...

Κεραυνοί Αλ Σίσι κατά των

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια μακρά και σκληρή μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, μερικά 24ωρα μετά τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας των τελευταίων ετών.

"Η μάχη θα είναι δύσκολη, σθεναρή, διαβολική και θα πάρει πολύ καιρό", είπε ο Σίσι κάνοντας δηλώσεις οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετά τη σύσκεψη που είχε με κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ενώ πίσω του στέκονταν ανώτατοι αξιωματικοί.

Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις εναντίον ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόρειο Σινά, οι οποίες ήταν οι πιο πολύνεκρες στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια. Ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Ο Σίσι δήλωσε ότι η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με την "πιο δυνατή μυστική οργάνωση του κόσμου", αναφερόμενος στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Ενώ ήταν ακόμη αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου, ο Σίσι ανέτρεψε τον Ιούλιο του 2013 τον τότε πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανήκε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό ακολούθησε ένα κύμα σκληρής καταστολής του κινήματος, το οποίο διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο σε ειρηνικές μορφές ακτιβισμού και διαμαρτυρίας.

Αλλά οι σημερινές αρχές στο Κάιρο δεν κάνουν καμιά διάκριση ανάμεσα στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το Ισλαμικό Κράτος, ή την αλ Κάιντα στη Χερσόνησο του Σινά (μια οργάνωση που ως πρότινος ονομαζόταν Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις), υποστηρίζοντας ότι οι οργανώσεις αυτές αποτελούν ενιαία, μεγάλη απειλή, διότι έχουν την ίδια ιδεολογία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανέφεραν σε μια ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησαν στη Βρετανία ότι οι επιθέσεις στο Σινά προκάλεσαν αποτροπιασμό στα μέλη του κινήματος. Παράλληλα όμως, η οργάνωση κατηγόρησε το στρατό και τον Σίσι —τον οποίο χαρακτηρίζει πραξικοπηματία— ότι εκτοπίζει πολίτες, καίει και καταστρέφει πόλεις. "Δεν υπάρχει καμιά λύση σε αυτή την κατάσταση, εκτός της επιστροφής του στρατού στα στρατόπεδά του", υποστήριξαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση