GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταύρος Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα

Συζήτηση μιας ώρας είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για το θέμα της διαπραγμά...

Σταύρος Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα
Συζήτηση μιας ώρας είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για το θέμα της διαπραγμάτευσης αλλά και για σημαντικά ζητήματα της εσωτερικής επικαιρότητας.

Όπως αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα Πέμπτη την πρόταση της για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης μαζί με κάποιες ενδεικτικές αλλά κοστολογημένες μεταρρυθμιστικές προτάσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ενημέρωσε για την μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες Τρίτη με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, και του επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης. Του έθεσε όμως παράλληλα και τις ενστάσεις που έχει το Ποτάμι για αποφάσεις στελεχών της κυβέρνησης που προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο θέμα της Παιδείας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Με ενημέρωσε αναλυτικά ο Πρωθυπουργός για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει αύριο ένα αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διάφορες, και συγκεκριμένες, μεταρρυθμίσεις που έχει σκοπό να προτείνει, μερικές εκ των οποίων θα είναι και κοστολογημένες. Όπως έχουμε ξαναπεί το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Επεσήμανα βέβαια στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο και ότι πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα για να ασχοληθούμε, να μπούμε, στην ουσία της υπόθεσης. Πρέπει να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις και να επιστρέψουμε στη χώρα για να ασχοληθούμε με το μείζον θέμα που είναι η ανόρθωση της οικονομίας. Πρέπει δηλαδή να περάσουμε στο παρασύνθημα το οποίο για το Ποτάμι είναι “δουλειές, δουλειές, δουλειές”. Εκεί θα κριθεί και εκεί, ας μου επιτραπεί ο όρος, θα δώσει “εξετάσεις” η κυβέρνηση, στο αν θα μπορέσει δηλαδή να ανορθώσει την οικονομία της χώρας. Ακόμη, επεσήμανα στον πρωθυπουργό ένα άλλο μείζον θέμα για το Ποτάμι, που είναι η συμπεριφορά των αρμόδιων υπουργών του σε σχέση με την Παιδεία. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής, να σπρώξουμε δηλαδή τον κόσμο ξανά στα ιδιωτικά σχολεία. Επίσης του τόνισα ότι είναι ένα κακό μήνυμα ότι όλοι αυτοί οι Έλληνες δάσκαλοι του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα για να προσφέρουν αφιλοκερδώς στα πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά εκδιώχνονται αφού τους λέμε ότι δεν θέλουμε τη βοήθεια τους και ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι κοντά μας. Ο πρωθυπουργός μου είπε, και εγώ το άκουσα με μεγάλη χαρά, ότι στο θέμα της Παιδείας πρέπει να γίνει μια εθνική συζήτηση και να μην θεωρώ τίποτα “τελειωμένο»”, καθώς όλα θα πρέπει να συζητηθούν. Φυσικά πρέπει να ξεμπλέξουμε πρώτα με το μεγάλο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση. Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα, κάτι το οποίο εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα καταθέσει αύριο η κυβέρνηση.”

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για την αισιοδοξία του σε ότι αφορά την έκβαση της διαπραγμάτευσης:

“Πρώτον, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Το ποτήρι για μένα είναι πάντα μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Δεύτερον, πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε μεν σκληρά αλλά πάνω από όλα διαπραγματευόμαστε για να παραμείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης.”

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

“Δεν κάναμε κουβέντα για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και χθες τηλεφωνικά. Είχαμε πει ότι θα υπάρξει μια συνεννόηση για το θέμα αυτό αλλά δεν υπήρξε αυτή η συνεννόηση. Όπως ξέρετε, η δική μας πρόταση είναι ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος που τιμά σε μέγιστο βαθμό τη χώρα με τη δράση του και ένας μεγάλος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και φυσικά θα επιμείνουμε μέχρι τέλος στην πρόταση μας για το Νίκο Αλιβιζάτο”.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, επισημαίνοντάς του ότι η υποψηφιότητα του έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην νεολαία. Χαρακτηριστικά του ανέφερε ότι στην Athens Voice, που πραγματοποιείται ηλεκτρονική δημοσκόπηση το 68% του κόσμου είναι με την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου και 13% είναι με την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας του “εξομολογήθηκε” ότι το πρωί που είχε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, μια φοιτήτρια που κόπηκε του είπε 'ε, όχι να με κόψετε και σήμερα κύριε καθηγητά'”.

Στην συνέχεια του ανέφερε ότι ένα από τα ερωτήματα που έθεσε στους φοιτητές του ήταν αν ένας νόμος που απαγορεύει να φορά κανείς γραβάτα, είναι ή όχι αντισυνταγματικός. Και προφανώς είναι αντισυνταγματικός, είπε ο καθηγητής προσθέτοντας με γέλια “έχουμε φτάσει στο σημείο να ντρέπεσαι να φοράς γραβάτα στην Ελλάδα”.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ‘’θυμήθηκε’’ τα χρόνια που ο Προκόπης Παυλόπουλος απασχολείτο στο γραφείο του, προθέτοντας όμως “από μικροί τσακωνόμασταν για αυτά που αν είχε ντιμπέιτ θα τσακωνόμασταν και σήμερα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση