GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Κρούγκμαν βάζει στοιχήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Τα πιθανά σενάρια για την έκβαση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, αναφορικά με το χρέος και την ομαλή οικονομική πορεία ...

Όταν ο Κρούγκμαν βάζει στοιχήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Τα πιθανά σενάρια για την έκβαση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, αναφορικά με το χρέος και την ομαλή οικονομική πορεία της χώρας, επιχειρεί να αναλύσει ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο στο ιστολόγιο που διατηρεί στους New York Times.

Μάλιστα, ο κ. Κρούγκμαν δεν διστάζει να... βάλει στοίχημα για τις πιθανά ενδεχόμενα σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ, αλλά και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποκύψει στις πιέσεις της Γερμανίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κρούγκμαν, "εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει πραγματικά το ευρώ, αν αποδειχτεί δηλαδή ότι το ενιαίο νόμισμα δεν είναι μη αναστρέψιμο, πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό δεν θα είναι μεταδοτικό; Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα;"

"Ειδικότερα, σκεφτείτε τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ και έπειτα καταφέρει να βρει βηματισμό της, κάτι που πιθανόν να κάνει μετά από 1 ή 2 χαοτικά χρόνια. Η ΕΕ θα μπορούσε να το αποτρέψει αυτό εάν συνειδητά υπονόμευε την ελληνική μετα-ευρώ οικονομία. Αλλά αυτό θα ήταν άλλη μια προδοσία των ευρωπαϊκών αρχών" υπογραμμίζει ο κ Κρούγκμαν.

"Επί του παρόντος η Γερμανία μιλάει σαν να πρόκειται να ακολουθήσει τη στρατηγική του Michael Corleone. Αλλά, αλήθεια πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε ή και θα μπορούσε να υποχωρήσει με την ουρά κάτω από τα σκέλια αμέσως αφότου έχει κερδίσει μια δραματική εκλογική νίκη; Ξανά, θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση