GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα"

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικ...

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Ηandelsblatt.

Η συζήτηση περί αποχώρησης αντανακλά ανησυχίες εντός της ΕΚΤ ότι το ευρείας κλίμακας σχέδιο της τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων, προστίθεται στο δημοσίευμα.

"Η ΕΚΤ θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξέλθει", δήλωσε μια γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη Ηandelsblatt.

Η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πως θέλει τον τερματισμό του προγράμματος στήριξης και πως δεν θα συνεργασθεί με τους επιθεωρητές της τρόικα στην Αθήνα.

Χωρίς να επικαλείται πηγή, η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να εγκαταλείψει σύντομα την τρόικα, αφήνοντας σ' αυτήν μόνο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ηandelsblatt αναφέρει πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους.

1 σχόλιο

  1. ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση