GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζουν οι σφραγίδες του Υπουργείου Παιδείας

Αλλάζουν οι σφραγίδες όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας μετά τη μετονομασία του σε  Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευ...

Αλλάζουν οι σφραγίδες του Υπουργείου Παιδείας

Αλλάζουν οι σφραγίδες όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας μετά τη μετονομασία του σε  Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων λόγω της συνένωσης με το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού  με έγγραφό της προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σε  συνέχεια του ΑΠ.15844/Α1/29-01-15 εγγράφου της  και σε εφαρμογή της ΑΠ.15525/Α1/29-01-15 ΥΑ ενημερώνει ότι ο τύπος και το περιεχόμενο των σφραγίδων των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους ορίζεται με το N.48/75 Α,108, ενώ το ειδικό ανά υπηρεσία περιεχόμενο ρυθμίζεται από τις ειδικές ιδρυτικές διατάξεις ή τις διατάξεις μετονομασίας εκάστης υπηρεσίας, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ΠΔ.24/2015 (Α,20) «Σύσταση και μετoνομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του news.gr για τις νέες σφραγίδες θα δαπανηθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι νέες σφραγίδες για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας στοίχισαν το 2013 6.000 ευρώ ενώ αν αθροίσουμε και το κόστος των σφραγίδων για τους υπόλοιπους φορείς , όπως είναι τα σχολεία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Αρχεία του Κράτους  κ.α. γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ. Για παράδειγμα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την προµήθεια σφραγίδων µε τη νέα συντοµογραφία του τίτλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων το 2013 δαπάνησε το ποσό των 80 ευρώ. 

Βέβαια θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε ότι από την ενοποίηση των δυο Υπουργείων εξοικονομήθηκε  μια θέση Υφυπουργού ενώ έχουν περιοριστεί και οι θέσεις των συμβούλων οπότε και θα εξοικονομηθούν κάποια χρήματα.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση