GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Κιέβου – φιλορώσων ανταρτών

Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά υπέγραψαν μια συμφωνία για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλ...


Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά υπέγραψαν μια συμφωνία για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματικός του στρατού.
«Τα έγγραφα υπεγράφησαν για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από όλη τη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Ροζμάζνιν.
Αν και κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό θα ξεκινήσει ήδη από σήμερα, ο Ροζμάζιν εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά του ο Έντουαρντ Μπασούριν διοικητής των φιλορώσων ανταρτών δήλωσε ότι οι αυτονομιστές θα ξεκινήσουν σήμερα τη διαδικασία απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Το σχέδιο υπεγράφη χθες το βράδυ (…) Ξεκινώντας από σήμερα έχουμε δύο εβδομάδες για να απομακρύνουμε τα βαρέα όπλα», είπε ο Μπασούριν.
Πάντως και ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν επιβεβαίωση ότι οι αντάρτες έχουν αρχίσει τη διαδικασία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι πρόεδροι των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο και του Λουχάνσκ Ίγκορ Πλοτνίσκι υπέγραψαν χθες ένα χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των όπλων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο των ανταρτών DAN.
Η απομάκρυνση των όπλων περιλαμβάνεται στην ειρηνευτική συμφωνία Μινσκ 2, που υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.
Η διαδικασία αυτή, που προϋποθέτει την πλήρη παύση των πυρών, αναμενόταν να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου, όμως ακόμη δεν έχει αρχίσει εξαιτίας της επίθεσης των ανταρτών στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, την οποία κατέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Τις δύο τελευταίες ημέρες οι μάχες έχουν λίγο πολύ σταματήσει σε μεγάλο μέρος του μετώπου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία Μινσκ 2, οι δύο πλευρές πρέπει να αποσύρουν «όλα τα βαρέα όπλα», προκειμένου να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη βάθους από 50 ως 140 χιλιόμετρα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση