GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ένας στους δύο θέλουν χερσαία επέμβαση κατά των τζιχαντιστών

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες τάσσονται υπέρ της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράκ ή τη Συρία, για την αντιμετώπιση το...

ΗΠΑ: Ένας στους δύο θέλουν χερσαία επέμβαση κατά των τζιχαντιστών

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες τάσσονται υπέρ της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράκ ή τη Συρία, για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Pew Research.

Σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 47%) τάσσεται υπέρ της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στο 39%.

Αντίθετο στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων είναι το 49% των Αμερικανών, ποσοστό που είναι μειωμένο σε σχέση με την προ τεσσάρων μηνών έρευνα, η οποία εμφάνιζε ποσοστό 55%.

Τη γενική πολεμική κλιμάκωση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει το 63% αντί του 57% που ήταν τον Οκτώβριο.

Λιγότερο από το ένα τρίτο (30%) είναι αντίθετο, αντί του 33% που ήταν τον Οκτώβριο.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν επίσης με μεγάλη πλειοψηφία (70%) την πολιτική των ΗΠΑ να μην πληρώνουν λύτρα σε απαγωγείς, ενώ το 25% είναι κατά. Το υπόλοιπο 5% ανέφερε ότι δεν γνωρίζει.

Οι Αμερικανοί ωστόσο, είναι μοιρασμένοι για το αν «η χρήση συντριπτικής στρατιωτικής δύναμης είναι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε την τρομοκρατία στον κόσμο» σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Pew.

Περίπου το 47% θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να νικηθεί η τρομοκρατία, ενώ το 46% πιστεύει ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος δημιουργεί μίσος, που οδηγεί σε περισσότερη τρομοκρατία.

Οι απόψεις σχετικά με τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, διαφέρουν ανάλογα με το πολιτικό κόμμα ή το φύλο. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατά 70% τον εγκρίνουν, ενώ στις τάξεις των Δημοκρατικών το ποσοστό είναι 58%. Θετικότεροι στον πόλεμο είναι οι άνδρες κατά 70%, από ότι οι γυναίκες που τον εγκρίνουν σε ποσοστό 56%.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1.504 ενηλίκων στις ΗΠΑ το χρονικό διάστημα από τις 18 έως και τις 22 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση