GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναμένουν συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία

Στην αναμονή βρίσκονται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ήδη έχουν κοινοποιήσει τα υ...

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναμένουν συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία
Στην αναμονή βρίσκονται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ήδη έχουν κοινοποιήσει τα υπομνήματά τους στα οποία παρουσιάζουν σειρά προβλημάτων που αφορούν τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.
Στα υπομνήματά τους οι δυο συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν μεταξύ των άλλων προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς όπως έχει γράψει το news.gr οι αποχωρήσεις είναι χιλιάδες και οι προσλήψεις μερικές εκατοντάδες. Κεντρική θέση έχει και το θέμα της αξιολόγησης και του πειθαρχικού δικαίου που, όπως αναφέρει η ΔΟΕ, έχει γίνει εργαλείο διώξεων και αυταρχισμού, στερεί το τεκμήριο της αθωότητας και έχει οδηγήσει πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς σε αργία ακόμη και για ασήμαντες ιδιωτικές διαφορές.
Στις συναντήσεις που θα έχουν οι συνδικαλιστικοί φορείς αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στα όσα θέτουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Ήδη μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις έχουν γνωστοποιηθεί οι θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας τόσο για την αξιολόγηση όσο και για το πειθαρχικό δίκαιο. Για τις προσλήψεις μπορεί να μη δόθηκαν νούμερα ωστόσο ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μόνιμους διορισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "διερευνούμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να υλοποιήσουμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στο μέτρο βέβαια των δυνατοτήτων κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικού δυναμικού με μόνιμες θέσεις. Το επαναλαμβάνω: με μόνιμες θέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση