GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επιβολή νέου ειδικού φόρου...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επιβολή νέου ειδικού φόρου στα ακίνητα, αλλά και τις καταθέσεις.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ ανά άτομο.

Η νέα προοδευτική κλίμακα δεν έχει αποφασιστεί, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας βάσει του περιουσιολογίου.

Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.

Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης-κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση