GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταίσελμπλουμ: Στο τέλος του τετραμήνου η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης να δήλωσε ότι το θέμα της ρευστότητας θα το αντιμετωπίσει η Ευρώπη, ωστόσο ο πρόεδρος...

Νταίσελμπλουμ: Στο τέλος του τετραμήνου η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης να δήλωσε ότι το θέμα της ρευστότητας θα το αντιμετωπίσει η Ευρώπη, ωστόσο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή του.

Σε απάντηση που έδωσε κατόπιν ερώτησης του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, ο Ντάισελμπλουμ επέμεινε ότι η χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, με την καταβολή των προγραμματισμένων δόσεων, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τετραμήνου.

Ανέφερε επίσης ότι θα ισχύσουν οι κανόνες αξιολόγησης που ίσχυαν για την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και πως το χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των φορολογικών εσόδων και των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι στην ερώτησή του ο κ. Κύρτσος, υποστήριξε ότι το Eurogroup έκανε ένα σοβαρό λάθος προγραμματισμού στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει το Δημόσιο να διαχειριστεί επαρκώς τις υποχρεώσεις του ήδη από το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση