GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπερβολή η δημοσιότητα που πήρε η Αμφίπολη»

Κανονικά θα συνεχιστεί η ανασκαφή στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, διαβεβαιώνει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης. Ωσ...

«Υπερβολή η δημοσιότητα που πήρε η Αμφίπολη»

Κανονικά θα συνεχιστεί η ανασκαφή στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, διαβεβαιώνει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης. Ωστόσο εκτιμά πως το έργο πρέπει να λάβει τις πραγματικές διαστάσεις που έχει και θεωρεί «υπερβολή» όλη τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Τελειώνει η επικοινωνιακή υπερέκθεση των ανασκαφών, ξεκαθαρίζει ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.  «Ποτέ θα ελληνικά αρχιολογικά χρονικά δεν έχει συμβεί να εκδίδεται ημερήσιο δελτίο ανασκαφής», σημειώνει.

Κατά τον κ. Ξυδάκη, η υπερπροβολή βλάπτει την αξία της ίδιας της ανασκαφής. Και αυτό γιατί έτσι «δεν δίνεται παράθυρο στους ανασκαφείς να μελετήσουν, να έχουν ανάσα στον νου για να στοχαστούν πάνω στα ευρήματά τους».

Ο κ. Ξυδάκης προαναγγέλλει ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Διευκρινίζει όμως ότι η δουλειά ενός υπουργού Πολιτισμού δεν είναι να πηγαίνει στις ανασκαφές μόνο αλλά να «παρέχει όλες τις υλικές προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή των εργασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση