GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυθία ο Κρούγκμαν: Έλληνες ηττηθήκατε, μόνο αν πιστέψετε πώς χάσατε!

«Είναι ήττα για την Ελλάδα μόνο αν οι Έλληνες τη θεωρούν ήττα» λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν στο blog του στους New York...

«Είναι ήττα για την Ελλάδα μόνο αν οι Έλληνες τη θεωρούν ήττα» λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν στο blog του στους New York Times, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία στο Eurogroup.

Με τίτλο «Δελφικός χρησμός» ο Κρούγκμαν λέει στο άρθρο του:  «Οκ, έχουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα σύμφωνα με την οποία... τι; Έχουμε τέσσερις μήνες χρηματοδότησης συν κάτι που μοιάζει με συμφωνία να μην δεσμευθεί η Ελλάδα σε δημοσιονομικούς στόχους για την ώρα υπό τον κίνδυνο της πιθανής επιδείνωσης των δημοσιονομικών. Το ερώτημα είναι τι πηγαίνει μαζί με αυτό».

Ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι η Ελλάδα έκανε υποχωρήσεις, καθώς τα περί δημοσιονομικής προσαρμογής-όπως αυτά τέθηκαν στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012- συμπεριλήφθησαν πάλι, με τα οποία η Γερμανία ενδέχεται να ισχυριστεί ότι αποτελούν δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%.

«Όμως, η Ελλάδα προφανώς θα ισχυριστεί ότι η νέα συμφωνία προσφέρει νέα ευελιξία, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Έτσι, είμαστε σε ένα περίεργο σημείο», συνεχίζει.

Το άρθρο του κλείνει με τον οικονομολόγο να φέρνει στο νου του ένα παλιό ευφυολόγημα: «Γι' αυτό θυμάμαι ένα παλιό αστείο, το οποίο με μια μικρή παραλλαγή ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση: τι παίρνεις αν ενώσεις έναν «νονό» της Μαφίας με μια ομάδα υπουργών Οικονομικών; Κάποιον που σου κάνει μια προσφορά την οποία δεν μπορείς να... καταλάβεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση