GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Προσπάθησαν να μου κάψουν με τσιγάρο το πρόσωπο"

Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι 80χρονης μόλις επί τρεις ημέρες, όταν ο γιος της ηλικιωμένης την κατηγόρησε ότι έκλεψε χρήματα από το ...

Προσπάθησαν να μου κάψουν με τσιγάρο το πρόσωπο

Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι 80χρονης μόλις επί τρεις ημέρες, όταν ο γιος της ηλικιωμένης την κατηγόρησε ότι έκλεψε χρήματα από το σπίτι, την κακοποίησε βάναυσα και την πέταξε σε χαντάκι με νερό.

Για την 50χρονη Αναστασία από τη Βουλγαρία δεν ήταν η πρώτη φορά που εργαζόταν σε σπίτια στην Ιστιαία και στις γύρω περιοχές. Άλλωστε, βρίσκεται στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια και οι περισσότεροι που την ξέρουν έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου ανέλαβε να φροντίζει μία ηλικιωμένη γυναίκα. Τρεις ημέρες μετά την πρόσληψή της, ο 56χρονος γιος της την κατηγόρησε ότι έκλεψε από το σπίτι της μητέρας του 900 ευρώ.

«Μαζί με άλλους δύο άντρες μπήκε στο σπίτι και άρχισε να μου φωνάζει «φέρε μου τα λεφτά». Τόσα χρόνια δουλεύω σε σπίτια, ρωτήστε, ποτέ δεν έχω σκεφτεί να κλέψω το ο,τιδήποτε. Άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο, στο σβέρκο. Φώναζα βοήθεια, αλλά κανείς δεν με άκουγε. Μαζί με έναν άλλο-ο τρίτος κρατούσε τσίλιες-προσπάθησαν με τσιγάρο να μου κάψουν το πρόσωπο. Μου έβαλε στο κεφάλι ένα εργαλείο, σαν τρυπάνι και συνεχώς επαναλάμβανε «θα σε σκοτώσω, τα λεφτά», διηγείται στα «ΝΕΑ» φανερά σοκαρισμένη η κ. Αναστασία λίγες μόνο ημέρες μετά το περιστατικό βίας με έντονο άρωμα ρατσισμού: Ήταν «ένοχη», γιατί είναι αλλοδαπή.

Οι άντρες έψαχναν την τσάντα και τα ρούχα της 50χρονης, ενώ εκείνος που κρατούσε τσίλιες στην πόρτα του διαμερίσματος έφερε σκοινί και της έδεσαν χέρια και πόδια. «Με έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και μου είπαν «τώρα θα πεθάνεις». Με πέταξαν δεμένη σε χαντάκι στην περιοχή Τσοκαΐτη. Το νερό ήταν παγωμένο και μου έφτανε μέχρι τη μέση. Δεν ξέρω μπάνιο και, για να γλιτώσω, αναγκάστηκα να πω ψέματα ότι πήρα τα λεφτά και ότι θα τους τα δώσω το πρωί. Έτσι, με έβγαλαν και με άφησαν να φύγω, απειλώντας με πως, αν δεν τους δώσω τα χρήματα, θα πάθαιναν κακό η κόρη μου κι ο γαμπρός μου».

Το βράδυ έμεινε σε φιλικό σπίτι και το πρωί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, απ’ όπου και κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση.

«Η Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου είναι η πατρίδα μας. Τόσα χρόνια εδώ δεν αντιμετώπισα το παραμικρό και ούτε πρόκειται αυτό το δυσάρεστο γεγονός να μου αλλάξει τη γνώμη μου γι’ αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της», λέει.

Η ιστορία ρατσιστικής βίας της οικιακής βοηθού από τη Βουλγαρία δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το 2013 είχαμε 166 περιστατικά ρατσιστικής βίας με τουλάχιστον 320 θύματα: Τα 143 περιστατικά αφορούν μετανάστες ή πρόσφυγες, ενώ τα υπόλοιπα 22 ήταν κατά ομοφυλόφιλων ή διεμφυλικών (ΛΟΑΤ) ατόμων και ένα εναντίον υπερασπίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων (συνηγόρου θυμάτων). Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε σωματικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών, ενώ οι τύποι των εγκληματικών πράξεων ήταν, κυρίως, βαριές και απλές σωματικές βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση