GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο συλλαλητήριο! Η ΠΟΣΠΕΡΤ (έξω από το ραδιομέγαρο) για να ανοίξει πάλι η ΕΡΤ και να επιστρέψουν όλοι...

Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή διοργανώνουν, για την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στις 5.30 μμ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμό...

Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή διοργανώνουν, για την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στις 5.30 μμ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα και Διαθεσιμότητες. Οι υπεύθυνοι ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα "χωρίς πισωγυρίσματα", κάνοντας σαφή υπαινιγμό ενάντια στη νέα κυβέρνηση που κάνει "κινήσεις συμβιβασμού με τους δανειστές, την τρόικα και την δεξιά" όπως αναφέρουν.
Στην ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η οποία όπως λένε δημιουργεί ανησυχία για τα εμπόδια που θα μπουν μπροστά μας". Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο συντονισμός ζητούν την επιστροφή των απολυμένων της ΕΡΤ, αλλά και των σχολικών φυλάκων, την επαναλειτουργία των ΕΠΑΛ και των "ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ της γειτονιάς, για να έχουν οι εργαζόμενοι τις δημόσιες υπηρεσίες και δομές που έχουν ανάγκη"


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:


"Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα μας για να μην γίνουν πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις. Έχουμε κάθε λόγο να οργανώνουμε τη δική μας δράση για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μας.

Οι κινήσεις συμβιβασμού με τους δανειστές, την τρόικα και την δεξιά, έχουν ξεκινήσει από πριν τις εκλογές και συνεχίζονται. Η παρουσία και μόνο του Καμμένου στην κυβέρνηση, δημιουργεί ανησυχία για τα εμπόδια που θα μπουν μπροστά μας. Ξέρουμε ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαϊκά μαζί με τα κόμματά τους, θα δώσουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε α όσα παλεύαμε και θα χρειαστεί η δράση του εργατικού κινήματος για να τα επιβάλλει.

Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα. Διεκδικούμε την επιστροφή όλων των απολυμένων – διαθέσιμων στις δουλειές τους, άμεσα, καθώς επίσης και η επα-ναλειτουργία όλων των θεσμών που έκλεισε η συγκυβέρνηση.

Παλεύουμε για να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας αλλά και για να επανασυσταθεί ο θεσμός των σχολικών φυλάκων, για να ξανανοίξουν άμεσα τα ΕΠΑΛ και τα ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ της γειτονιάς, για να έχουν οι εργαζόμενοι τις δημόσιες υπηρεσίες και δομές που έχουν ανάγκη. Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, του αγώνα που άνοιξε το δρόμο για την ανυποχώρητη στάση απέναντι στους τροικανούς και την συγκυβέρνηση.

Έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να δρομολογήσει τα βήματα επιστροφής στο Ραδιομέγαρο άμεσα, με μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση στις 11 Φλεβάρη. Χρειάζεται να είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε τους συναδέλφους που συνεχίζουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στο Ραδιομέγαρο. Το συλλαλητήριο αυτό, μπορεί να γίνει η αφετηρία που θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή όλων των εργαζόμενων στις δουλειές τους ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα όπως στην Κοκα Κολα και τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Να γίνει το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε όλα όσα μας λεηλάτησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία"


Πηγή: ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση