GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαύρο κεφάλαιο για το ΔΝΤ η Ελλάδα...

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όλο και περισσότεροι εκφράζουν την αντίθεσή τους για...

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όλο και περισσότεροι εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στην χώρα.
« Η Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν ένα λαμπρό κεφάλαιο για το ΔΝΤ» δήλωσε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα ο οποίος εκπροσωπεί τη Βραζιλία και άλλες 10 χώρες στο ίδρυμα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ''Η σκληρή αγάπη της Λαγκάρντ προς την Ελλάδα'' της εφημερίδα Financial Times.
''Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ευρωζώνης" προσέθεσε.
Ακόμα, ο Μπατίστα τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για το ΔΝΤ, για αυτό επλήγη η αξιοπιστία του θεσμού.
Το ΔΝΤ έχει συμβάλει στη διάσωση της Ελλάδας από το 2010 προσφέροντας περισσότερα από 50 δις ευρώ. Λέγεται πως τα ποσά ήταν υπερβολικά μεγάλα χωρίς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες εκφράζουν διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια προς την επικεφαλής του ΔΝΤ για την ειδική μεταχείριση του ΔΝΤ προς την Αθήνα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε αυτή τη βδομάδα σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται το ΔΝΤ για ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα διάσωσής του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση